keskiviikko 19. elokuuta 2009

Syystakki neidille

Valmista, vihdoinkin! Eilen illalla sain koristeltua ja viimeisteltyä pikkuneidin villatakin. Ei pöllömpi, vaikka onkin aika tumma, mutta sopii ihanasti yhteen tummansinisten farkkujen kanssa. Niin ihanan syksyinenkin. Ongelmana on vaan, että nyt tarvitaan mätsäävä pipo, kaikki on niin hempeitä ja kirkkaita. Kuvat vääristävät värejä, ylimmäinen on ehkä lähinnä, mutta turhan kirkas silti.Malli: Novita Syksy 2009, malli 58 muutettuna
Koko: 86 (hieman väljä, mutta menee vielä talven)
Lanka: Novita Puro, värit ruska ja kanervikko, menekki alta 200g
Puikot: Addin pitsipyöröpuikot, koko 5,5

Mallia muutin sen verran, että raidoitin takin kahdella eri värillä neuloen aina kaksi kerrosta yhdeltä kerältä, koska tällaiseen pienempään työhön se minusta sopii paremmin kuin kerästä luonnostaan syntyvät leveät raidat. Korvasin pintaneuleen myös ihan sileällä neuleella. Ja tyttömäisyyttä lisäsin rinnuksen virkatuilla, simppeleillä kukilla, jotka ovat ihan omasta päästä.

Takin napit on ostettu eurokankaasta, kukkien kiinnitysnapit olen joskus vienyt äitini nappilaatikosta.

Asiasta toiseen. Kaupunkimme kansalaisopiston mainos tuli toissapäivänä postilaatikkoon. Voi apua mitä kivoja kursseja. Paras ehkä oli kehräyskurssi, sinne olisi oikeastaan päästävä. Pääsyvaatimuksena omat karstat ja rukki. Karsta on, toimiva rukki tars jostain löytää! Vinkata saa, jos tietää sellaisen Pirkanmaalla! Olen niin monessa blogissa kuolannut itse kehrättyjä lankoja ja ihaillut tuota taitoa, nyt se olisi niin lähellä itselläkin...

7 kommenttia:

 1. Onpa ihana takki vielä ihanammalla mallilla :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana takki valmiina=) Noi kukat sopii tosi hyvin tuohon. Pitääkö mun virkata siihen sitten jotain traktoreita;)

  VastaaPoista
 3. Ihana! Värit ovat täydelliset syksyyn :) .

  VastaaPoista
 4. Upea, minä tykkään tosi paljon! Neiti on kyllä hurmaava!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille takin ja tytön kehuista!
  Tykkään kyllä väreistä, jotenkin nyt miellyttävät muutenkin syksyiset värit. Ensimmäistä kertaa kokeilin jonkun neuleen tai ylipäänsä minkään muunkaan työn somistamista ja taidan kokeilla toistekin, tämä on muutoinkin sellainen boheemi-takki, että tämä vaatikin koristeita.
  Myrmeli: voithan sä kiinnittää vaikka vaan nappeja tai jättää koristeet pois, on poikamaisempi ;)

  VastaaPoista
 6. Mielettömän ihana takki! Tykkään tuossa kaikesta...mallista ja väreistä, ihan herkku:)
  Ja mallitypykkä on oikea söpöläinen...

  VastaaPoista
 7. Kiitos Iinu sinullekin!
  Nyt kaikki vaan Puroa ostamaan!!!(Ohjeessa tais olla kokoja isommillekin lapsille.)

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)