perjantai 18. kesäkuuta 2010

Projektina rattaat

Roudasin kotiimme ikivanhat, monen lapsen leikeissä olleet, parhaat päivänsä nähneet nukenrattaat. Pirpana rakasti niitä näinkin, mutta äiti halusi vähän fiksata.


Kangasosa oli likainen ja rikki, runko oli osittain ruosteessa ja ilman maalia, pyörät vimputtivat...


Pesu kidesoodalla (en tosiaan alkanut näitä hiomaan hiekkapaperilla) ja karhunkielellä teki jo ihmeitä. Ja lepakkotuolin uuden päälisen jämäkankaista tehty uusi päälinen sopi täydellisesti rattaisiin. Uuden päälisen tein niin, että se kiinnittyy neppareilla, joten sen saa tarvittaessa pestyä. Myös istuinosan sisällä oleva vaneri on nyt irroitettavissa pesun ajaksi. Vanhat pääliset oli leikattava saksilla irti, samoin se vaneri. vanhan vanerin laitoin takaisin uuden päälisen sisälle.


Vielä maalaus ja valmista. Olisin halunnut viininpunaisen tai valkoisen rungon, muttei kaupassa ollut kuin kallista maalia viininpunaisena ja valkoinen ei ehkä olisi peittanyt pullollisella malia, joten pinkki sai siis kelvata. Sitäkin meni koko spray-purkillinen.


Sivutuotteena syntyi pinkkejä pihakiviä. Ei tullut mieleenikään suojata pihakiviä maalauksen ajaksi. pinkki läiskä pihallamme loistaa tielle asti. Onneksi pihaan on tulossa sorakuorma joskus ja nuo peittyvät...Pirpana rakastaa näitä edelleen, vaikka pyörät vimputtavat yhä...

11 kommenttia:

 1. Voi kun söpöset rattaat, kyllä kelpaa leikkiä :)

  VastaaPoista
 2. Kauniit tuli! Ja ovat niin tutun näköiset... Taisi minullakin pienenä olla tuollaiset. =)

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka ihanat! Nää on jotain ihan muuta kuin 5€ muoviset halpamarketista. Mä luulen et mullakin on ollut pienenä tuollaiset. Pitääkin mennä kaivelemaan vintille... :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat!!! Tuollaiset kun jostakin löytäis:)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille!
  Yllättävän hyvät näistä tuli ja yllättävän pienellä vaivalla. Piharattaat ovat, se unohtui mainita. Luulen, että kestävät molempien prinsessojemme leikit.

  VastaaPoista
 6. Voi tulipa vaunuista hienot. Kyllä uusioiminen kannattaa.
  Saisinkohan itsekkin aikaiseksi, meidän vaunujen päälinen meni pilalle, kun naapurin kissat on pissinyt ne :(

  VastaaPoista
 7. Kiitos PaaPii ja Minakaa!

  ei muuta kuin hommiin Minakaa, pikkuhiljaa, eiköhän ne vielä pelastettua saa...

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)