perjantai 14. tammikuuta 2011

Cherries on top

Uusi yritys tossujen parissa johti tällaiseen yhteistyötulokseen. Nahkojen leikkaus ja koristelu, sekä hieman ompelua on omaa käsialaani, varsinaisen tossujen kasaamisen suoritti tällä kertaa äitini. Mulla näet loppui huvitus, kun nämäkään tossut eivät onnistuneen niin kuin tahdoin. Jätin tekeleet äitini ompelupöydälle ja hän purki ja ompeli uudelleen. (Ohjeen mukaisesti tossut onnistuivat, mää vaan kuvittelin ne toisen laisiksi. En kyllä tiedä, onko kuvitelmieni mukaisia tossuja edes mahdollista tehdä.)


Tossuissa on vielä hieman kasvunvaraa, mutta saa kait ollakin. Nämä on tehty Marian ateljeen ilmaisella kaavalla, suurkiitos Maria! Harkitsen, tekisinkö sittenkin vielä yhdet, tuolla edellisten tossujen kaavalla. Tai jos kokeilisin tehdä oman kaavan tai muokkaisin vaan noita edellisiä kaavoja, että saisin täydelliset tossut. Materiaalia piisaa kyllä.


Aplikaatioon olen todella tyytyväinen, vaikka kirsikat eivät olekaan ihan pyöreät (leikkasin ihan vapaalla kädellä). Aplikaatioon (kuten myös koko tossuun) käytin ihan nahkaa, kirsikoiden varret tein tikkaamalla.

7 kommenttia:

 1. Nyt näitä on taas blogeissa näkynyt, tässähän tulee tossukuume...nahkaa kyllä olis, eli materiaalia ei puutu multakaan. Edellisessä tossukuumeessa tuli ostettua pussillinen nahkapaloja =).

  VastaaPoista
 2. Hienot tossut! Kauniit värit :) Äidit on ihania, kun ne aina jaksaa tehdä loppuun sellaisia projekteja, joissa itsellä palaa käämit :D

  Mun kaavoista saa mielellään antaa palautetta, jos tulee vääränkokoisia. Minä olen niitä testannut vain kahdella omalla lapsella, meillä on aina tullut oikean kokoisia, mutta lasten jalat on niin eri mallisia.

  VastaaPoista
 3. tosi hienot!ehkä munkin pitäis kokeilla.

  VastaaPoista
 4. Riikka: Ei muuta kuin väsäämään meidän muiden mukana!

  Maria: Kiitti! Tarvinnee kasvattaa kärsivällisyyttä, että jaksaa sitten itte viimeistellä tyttäriensä projektit hamassa tulevaisuudessa. :) Kaavoissasi ei ole vikaa, onnistuin vaan saamaan ohuen nahan venymään ommellessa. Jälkeenpäin luin blogistasi, että parasta olisi tukevampi nahka. Kaavoja ajattelin muokkailla niin, että kantapalasta tulisi korkeampi, mutta samalla tahtoisin, että etuosa istuisi ilman sivun ryppyjä ja niin, ettei kantapalan päitä näkyisi päälikappaleen alta. Hankalasti selitetty, enkä tosiaan tiedä, onnistuuko moinen. Väärä koko saatoi johtua siitä, että tossujen saumat on ommeltu "liian läheltä". Pirpana käyttää koon 27-28 kenkiä ja tein muistaakseni koon 26 kaavalla. Joka tapauksessa kiitos vielä kerran kaavasta, ihanaa, että joku viitsii nähdä vaivaa tehdä tällaiset kaavat ja vielä jakaa ne ilmaiseksi muille.

  Unikuu: Kiitos! Ei muuta kuin kokeilemaan!

  Sani: Kiitos!

  VastaaPoista
 5. Hanna-naa: Kiitos! Ne vaan on jotenkin hassun näköiset Pirpanan jalassa :)

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)