lauantai 8. tammikuuta 2011

"Pieni" ja pitsinen

Lopultakin valmista! Aloitin jo ties koska tämän neuleen, mutta kyllästyminen ja vauvan syntymä keskeyttivät projektin. Nopeasti tämä olisi valmistunut muutoin.


Ohje on Pieni pitsineule Viron Käsityö-lehdestä (kevät 2010). Lankana on Novitan Seiskaveikka (435g), ja pistelee, mutta on kyllä suloisen lämmin hihattomuudesta huolimatta. Puikot olivat kokoa 4 ja näin jälkikäteen on hyvä todeta, että olisi saanut olla pienemmätkin, neuleesta tuli aika suuri, venähti kastelun jälkeen paljon sekä pituutta että leveyttä. Tein kyllä tavoistani poiketen mallitilkun. Kenties teen jossain vaiheessa uudenkin, nyt kun osaan. Ohje nimittäin oli hyin ympäripyöreä, ei mitään mittoja helpottamassa. Kuvista yritin laskea mallikertoja ym. Kaulanaukko olisi voinut olla hieman pienempikin, mutta neuloessa näytti siltä, että siitä tulee jo liian pieni. Ensi kerralla sitten osaan paremmin.


Jos ei oteta huomioon sitä, että tämä on hieman suuri ja mun tarttis lähinnä pienentyä tääl takin sisällä, niin tykkään kumminkin. En pura tai korjaa.


Oikeastaan tekisi mieli tehdä palmikkoneuleena tämä sama. Tää oli niin ihana viimeistellä, kun koko neuletakki on tehty yhtenä kappaleena, ei siis saumoja ollenkaan. Päässä surraa miljoona uutta ideaa.

8 kommenttia:

 1. Voi, sä oot saanut tuon tehtyä!! Ihana!! Olen ihaillut sitä mallia, kun mullakin tuo lehti on. Minä niitä ohjeita selasin myös kerran, ja tuntui tosiaan, että hyvin selvät ohjeet olivat -nimittäin konkarille. Mulle ei taida tätä neulettu koskaan siunaantua ;) Nauti sinä omastasi!

  VastaaPoista
 2. Voi miten taitava olet! Todella kaunis! Itse en saisi tuollaista tehtyä mitenkän. Vau!

  VastaaPoista
 3. Eliisa: Malli on kyl ihana ja toisaalta helppo, mut mulla ei o aavistustakaan siitä, että miten tää ois oikeasti ohjeen mukaan pitänyt tehdä. Mun mielestä ohjeen pitää olla sellainen, että lukasee, neuloo ja lukasee, tätä ei niin voinut tehdä. Mutta sitäkin tyytyväisempi olen, kun tästä kuitenkin ihan pidettävä vaatekappale tuli.

  VastaaPoista
 4. Voi kuinka kaunis! Aivan ihana ja vaatinut kärsivällisyyttä ja taitoa. ♥

  VastaaPoista
 5. Anna: Kiitos! Tykästyin malliin kyllä ihan heti, kun näin sen lehdessä ja tykkään vieläkin. Ja vielä nätimpi se olisi pienemmässä koossa, tiukemmalla käsialalla tehtynä. Malli ei ole mitenkään vaikea neuloa, jos vaan saa selkoa ohjeista. Musta tuntuu, että ihan tuurilla tästä tuli neuleen näköinen. :)

  NorppaStiina: Kiitos! Kärsivällisyyttä vaati juu, jotta sain aloitettua uudestaan neulomisen ja etten luovuttanut ohjeiden epämääräisyyteen, mutta sitäkin tyytyväisempi olen, kun tämä valmistui.

  VastaaPoista
 6. Ihana!!!! Sä olet niin aikaansaava! Nim. ihan kuin kummitytön neuletakki olisi vielä kesken ja olenko edes tehnyt sitä...eeennnn.

  VastaaPoista
 7. Kaunis on.
  Ihana lukea, miten jonkun neuleet on liian suuria, itsellä kun ne ehtii tehdessä nuo mitat kasvaa ja lopputulos on lähes poikkeuksetta nafti.

  VastaaPoista
 8. Myrmeli: Kiitos! Ja musta kun tuntuu, etten saa mitään tehtyä. En ainakaan siihen tahtiin, kuin mitä tahtoisin.

  Samma: Kiitos! Itseasiassa mää olen kasvanut siitä, kun neuleen aloitin. Mulla vaan on tosi löysä käsiala, enkä koskaan tajua ottaa pienempiä puikkoja. Laskelmien mukaan tästä piti tulla hyvä näin.

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)