tiistai 25. tammikuuta 2011

Villalegginsit

Koska tänä talvena meidän villalegginseinä mainostetut "villalegginsit" olivatkin 30% villaa, 70% keinoa, päätin olla ensi talvena omavarainen ja neuloin Pirpanalle villalegginsit, jotka ovat enemmän nimensä mukaiset (75% villaa, 25% keinoa). (Menevät toki jo tänäkin talvena.)


Ohje on Novitan talvi 2010 -lehdestä ja kokoja löytyy myös aikuiselle. Harkitsen vakavasti neulovani myös itselle ensi talveksi. Hieman muokkasin mitoitusta, tein 90cm leveydellä ja 100cm pituudella, kuitenkin niin, että puntin mitta vastaa 104 cm koon housuja, lisäksi madalsin vyötäröä. Ja käytin vielä koon 3 puikkoja, että sain tarpeeksi kapoisat leggarit. Lankana on Nallea varastojen kätköistä. Menekki oli 168g.

7 kommenttia:

 1. Kivat! Ja villahousut on ihan ehdottomat! Meillä ainakin on sen verran viileät lattiat, että pidän tytöllä sukkiksien sijaan ohuita villahousuja. Ja ulosmentäessä villahaalri vielä vaatteiden päälle, oikein kunnon kerrospukeutumista mutta pysyypä tyttö lämpimänä, varsinkin kun vielä istuu suurimman osan ajasta rattaissa. =) Ensitalveksi täytyy tehdä myös. Itse tein housut merinovillasta niin ei kutita vaikka onkin ihan ihoa vasten. Ja itselle ostin vihdoinkin monen vuoden harkinnan jälkeen ruskovillan villahousut, on lämpimät ja varsinkin kun tytön kanssa ja töissä on pitkään lasten kanssa ulkona. Suosittelen lämpimästi! (Voisihan nuo villikset itselle vaikka ommella merinovillaneuloksesta, mutta en vielä uskaltautunut.)

  VastaaPoista
 2. I have a pair made by my gran. They itch like hell though... I actually prefer synthetic.

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvän näköiset villahousut. Sopivan napakat, ettei mene makkaroille haalarin sisällä :)

  VastaaPoista
 4. Kivat! Olen miettinyt merinovillaisia meidän mimmille mutten ole vielä saanut aikaiseksi. Ehkä jos nyt aloittais sais ens talveksi valmiiksi... ;) Kiitos ohjevinkistä!

  VastaaPoista
 5. Heidi: Kiitos! Uskalsin tehdä Nallesta leggarit, sillä tämä väri ei pistellyt. Ajattelin kuitenkin näitä käyttää sukkisten päällä. Houkuttaisi kyllä tehdä myös merinosta, niin voisi pitää ilman sukkiksiakin. Merinovillaneuloksesta olen tehnyt tän talven välihaalarin, ohut ja oletettavastikin lämmin. Hyvä materiaali kyllä.

  Liisk: This yarn luckily does not itch or at least this colour. Still I might do another pair using merinowool. I like to believe that wool is warmer material. :)

  Vika: Kiitos! Jos olisin noudattanut ohjetta täsmällisesti, leggarit eivät olisi napakat.

  NorppaStiina: Kiitos! Eikös sun tyttö ollu suunnilleen samaa kokoa meidän Pirpanan kanssa. Ei näitä kauaa neulo, kun nyt aloitat, saat ne vielä täksikin talveksi käyttöön. Helppo ja toimiva malli. Merinovilla voisi olla hyvä ratkaisu, ei ainakaan kutittaisi, Novitoilla kun on siihen mun kokemuksen mukaan taipumusta, Tämä lanka tai ainakin väri oli, ihme kyllä, pehmoista ja pistelemätöntä...

  VastaaPoista
 6. Nämä ovat kyllä tämän talven hitti!
  Itsellä vielä toteuttamatta mutta listalla kyllä:)

  VastaaPoista
 7. Niinu: Mä meinasin tehdä myös palmikolliset...

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)