keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Collegevillitys

Kun olin lapsi, oli collegevillitys. Kutakuinkin kaikki tehtiin collegesta, tai siitä verkkakankaasta. Ainakin näin muistelen. Collegea on taatusti ollut paljon, koska se on syöpynyt mieleeni niin, että materiaalina college ei ole kiinnostanut yhtään. Muutamat collegehousut ja -takit meille kuitenkin on muuttanut, ja niin olen itsekin muuttanut mieltäni pikkuhiljaa collegen suhteen. Kunnes nyt sitten rysähti kerralla. Lapsille on pakko saada collegehousuja!


Pirpanan housut käyvät uhkaavasti lyhyiksi, joten kesäksi ajattelin kokeilla housuja joustocollegesta. Ohut, velouria vilpoisampi materiaali, jonka mukana ei tule puolet pihasta sisälle kuulostaa kolmen lapsen äidistä erinomaiselle. Niinpä tein Pirpanalle Saimien kaavalla housut. Kaava on kokoa 116. Pidensin hitusen lahjetta ja korotin vyötäröä, lahkeisiin laitoin pitkät kapeat resorit, vyötärö on käännetty. 


Kesää varten tein myös polvihousut Saimien kaavalla. Aiemmin olen laittanut lyhyemmän resorin lahkeeseen polvihousuissa, mutta nyt koitin pidemmällä resorilla, eli niin ettei resori kiristä jalan ympärillä. Todella kiva näin, taidan tehdä myös jatkossa.

Kangas on Royal-Tuotteen uutta joustocollegea. Kankaan pinta on ihanan pehmoista, kangas joustaa kivasti ja on just sopivan ohkoista, mutta itse en tykkää nurjasta puolesta, joka on keinokuituisen oloinen ja tarttui kuiviin käsiini koko ajan kiinni. Näihin tosin nyt tarttuu kiinni melkein kaikki kankaat. Tytön mielestä housut olivat kuitenkin kivan tuntuiset jalassa. Eikä hän ole mistään housuista sanonut koskaan noin, eli ei tämä kangas sitten ehkä kuitenkaan ole hullumpaa. Ja ihan kyselemättä tyttö nämä kehui.

Kyllä te sen jo arvasitte, että tälle tuli collegevillitys!
(Mutta koitan silti olla antamatta lapsille yliannosta tästä materiaalista.)

8 kommenttia:

 1. Ihanan väriset! Katselin tuota samaa kangasta ja mietin, olisko se just sellaista ohuempaa ja joustavaa ja pehmeää, mitä esim Me&i käyttää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä on todella ihana väri, ja kaapista löyty just sopivan värinen resori.:) Tää on juuri sellaista ohutta ja joustavaa, mutta pehmeämpää, kuin Miikkarit.

   Poista
 2. Tosi kivat ja herkullisen väriset! Minuakin tuo joustocollege kiinnostaa, varmasti mukavampaa kuin vanhat joustamattomat laadut. Keinokuituisuuden tuntu kyllä vähän arveluttaa, minua inhottaa verkkareissa juuri tuo kiinni tarttuminen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. College on kesällä ehkä kivempi materiaali, meillä ainakin rymytään tuolla pihassa niin, että jos näihin ei tarttuisi mukaan niin paljon kaikkea mielummin pihalle kuuluvaa. Mä en tosiaan tykänny siitä nurjasta puolesta, mutta Pirpana tykkäs. Aion silti kokeilla jotain toistakin joustocollegelaatua. :)

   Poista
 3. Mulla on aivan sama villitys. Joten college tuntuu kesälläkin kätevömmältä, kun siihen ei tartu hiekkaa. Mutta hienot pöksyt ja kyllä tuo Saimi on hyvä kaava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös innostunut niistä verkkakangasverkkareista... Onkohan tämä vakavaa? Verkkareista ei ole mitään nostalgisia muistoja, mutta ne hylkisivät vielä enempi kaikkea sotkua. Ei sillä, en mä sotkua pelkää, lapset on naamaa myöden kurassa, kun ollaan pihalla, mutta jos mitenkään se kura pysyis ulkona, niin olis kivempi.

   Poista
 4. Oi, pitäisköhän sittenkin tilata..
  Olen ollut kahden vaiheilla jo jonkun aikaa. Ja sama verkkarikankaan kanssa :D

  Tosi kivat housut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kestovaippakaupallekin piti tulla joustocollegeja monessa ihanassa värissä. Niitä haluaisin kokeilla kanssa, niiden koostumus oli ainakin erilainen. Verkkarikankaita mulla onkin tuolla odottamassa, jotain ikivanhoja jäänteitä. :D

   Poista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)