perjantai 19. huhtikuuta 2013

Pikajuttuja

Välipäivitys pikaompeluksista.

Itselle ompelin pikapikaa Metsolan siksak-kuvioisesta neuleesta kaulaan kiepautettavan huivin. Tälle lienee oikeakin nimi, mutta kun ei tule mieleen, niin ei.


Minulla oli tätä hamstrattuna pieni palanen, joten sen mukaan elettiin ja ommeltiin. Aluksi tuntui, että hieman tuo olisi saanut olla leveämpi, sillä kietoutuu aika jämptisti kaulan ympärille, mutta onneksi käytössä lämmön vaikutuksesta tämä venyy aika reippaasti, eli on oikeinkin erinomainen. Tällainen pitänee tehdä ihan trikoostakin.


Neulatyynykin koki pävityksen, sillä minusta tuntui, että vanha vanutäytteinen neulatyynyni söi neuloja, tai siis pilasi ne, tylsytti. Olen kuullut, että neulatyyny pitäisi täyttää hiuksilla, jotka kuulemma samalla terottavat neulat. En tähän hätään saanut hiuksia mistään, niinpä täytin tyynyni lampaanvillalla. Valitsin värjätyn villan, josta enin rasva oli jo pesty pois. Kuivempaakin laatua olisi voinut laittaa, mutta raaskin vain nämä huopatossuprojektini jäänteen käyttää. Kuvittelisin, ettei villa ole yhtään hiusta huonompi materiaali, mutta tuleepahan sekin testattua. Harmi, että testaamiseen menee useampi vuosi - kuvittelen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)