keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Kerrossängyn tuunaus

Ostin tyttöjen nukkekotiin nukkekotikirppikseltä vanhan Lundbyn kerrossängyn. Ajattelin, että maalaan sen, kun se tulee kotiin, ja siinä se, hieno kerrossänky kauppahintoja halvemmalla. Juu, ei mennyt niin.

Kun kerrossänky tuli kotiin, tiputin sen vahingossa maahan kutakuinkin heti, ja sänky meni päreiksi, näytti olleen liimattu kertaalleen jo kasaan. Yksi jalka oli jo ennestään ollut poikki, joten en alkanut enää liimaamaan sitä. Harmitti vietävästi. Onneksi ulkoillessa löytyi kohtalaisen siistikuntoinen raketin tikku, josta sahasin (kultasepänsahalla, kun sattui olemaan lähellä, hopeaa en olekaan aikoihin sahannut) uudet jalat.


Huomatkaa liiman määrä...

Vähän keno siitä tuli, mutta kelpaa. Ei lapset valita, jos ei ole millilleen. Tarkasti koitin mitata kyllä, mutta ei olleet nuo ehjänä säilyneet osatkaan ihan tismalleen, joten antaa olla.


Vähän valkoista maalia kaappien kätköistä, ja uusi kerrossänky on valmis lasten leikkeihin. Toivotavasti pysyy kasassa. Jalat ovat ainakin hieman alkuperäisiä tukevammat.


Nyt tarvitsisi tehdä peitot ja tyynyt sänkyihin vielä, silä revin alkuperäiset likaantuneet ja nuhjaiset irti. Mietin, miten lundby-koossa onnistuu tehdä tilkkupeitto, pelkästäänkö käsin ompelemalla? Minäkö laiska?

2 kommenttia:

 1. Siitä tuli hieno! Olisit kyllä taidoillasi voinut tehdä sen alusta lähtien itse:)
  Minä maalaisin/kangastusseilla värittäisin sen tilkkupeiton, en lähtisi ompelemaan ollenkaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kuvittelin pääseväni helpommalla, kun ostin valmiin. :D

   Tosiaan, onhan sitä olemassa tussit!

   Poista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)