torstai 18. heinäkuuta 2013

Harjoituskappale

Olisi tarvetta tyllihameelle. Malli on, millainen pitäisi tehdä, mutta valmista kaavaa ei ole. Niinpä sovelsin kaavan, mutta jotta en pilaa kalliita kankaita, piti ensin tehdä koeversio.


Mekko pääsee Pirpanan leikkeihin, sillä lähempää tarkastelua se ei kestä, koska hurauttelin tuon vain pikapikaa kasaan. Saumojen kohdistuksissa on siis muutaman millin heittoja, enkä oikeaan pukuun tee kaulanaukkoon ja kädenteille päälipuolelle tikkauksia, vaan tikkaan saumanvarat vuoriin kiinni. Oikeaan tulee myös runsaasti tylliä helmaan.

Mutta aikas nätti on tämäkin. Toimisi tuollaisenaankin juhlapukuna mielestäni.


Materiaali on jotain Pirpanaa paljon vanhempaa joustavaa, paksua satiinia, joka on luonnossa paljon vihertävämpi. Rinnan alle saumaan ompelin kukkanauhaa, niin on mekko prinsessaisempi leikeissä.

Yläosan kaava on Ottobrenin Seesawista (3/2013). Piirsin koon 122, vaikka Pirpana käyttääkin kokoa 116. Jätän ehkä saumanvarat pois oikeasta mekosta, vaikkakin tässä on mitoitus sama, kuin meillä jo olevassa, liian lyhyessä tyllimekossa. Helman leikkasin vapaalla kädellä. Oikeaan versioon taidan lyhentää hieman. Taakse niskaan lisäsin halkion, johon tulee nappi (joka vielä puuttuu).

Oikeastaan hieman harmittaa, etten tehnyt tätäkin versiota viimeisen päälle, mutta kun oli olevinaan niin kiire, ja tarkoitus oli vain testata kaavan toimivuus. Mutta oli kiva huomata, että juhlavaatteen saa ommeltua kauppareissua nopeammin, jos on tarvis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)