perjantai 12. heinäkuuta 2013

Tahranpoistoasiaa

Moni bloggaaja on lähtenyt buzzadoriksi, niin minäkin. Buzzadorit voivat osallistua kampanjoihin, mistä he saavat testattavakseen tuotteita, joista he sitten kertovat eteenpäin mm. kavereilleen ja tuttavilleen. Toisinaan buzzadorit saavat jaettavakseen myös tuotenäytteitä, kuten tässä Vanish 2013 -kampanjassa. Itse halusin mukaan tähän kampanjaan, koska koen tahrat, ja niiden poistamisen ongelmalliseksi. Lapsiperheessä ei tahroilta voi välttyä, enkä haluaisikaan välttyä, sillä haluan antaa lasten touhuta ilman, että joka liikettä täytyy varoa, mutta haluan vaatteet puhtaaksi pesussa, ja niin ei useinkaan käy.

Meillä vaikeita tahroja ovat mm. suklaajäätelö, paprika, ruoho, rasvatahrat, ketsuppi ja voikukka. Rasvatahroja olen poistanut tähän asti Fairyllä ja ruohotahroja sappisaippualla. Paprikan olen saanut pois vain kuivaamalla vaatteen auringossa, mutta se ei toimi, kuin kesäaikaan auringonpaisteella, tahroja tulee meillä muulloinkin, enkä muuten ole paprikatahroja saanut pois, aina en edes auringossa. Suklaajäätelöllä ja voikukalla meillä on pilattu monet vaatteet...


Tämä bambipaitakin näytti yhden käyttökerran jälkeen tältä. Ei ole tehonnut aurinko, ei sappisaippua, ei mikään! Paita on kuin uusi, mutta piloilla. Tyttö vaan rakastaa voikukkia!

Ilolla ja mielenkiinnolla siis lähdin testaamaan Vanishia! Olen aiemmin sitä käyttänyt satunnaisesti pesuvärjäymiin ja nakannut joskus koneeseenkin, mutten ole kauheasti huomannut vaikutusta.

Sotkin saamani paketin mukana tulleen valkoisen kankaan ketsupilla, suklaajäätelöllä, apilalla, paprikalla, voilla, mansikalla, oliiviöljyllä ja luonnonkosmetiikan tuhdilla huulipunalla.


Laitoin osaan tahroista Vanish color -nestettä, ja osaan Vanish crystal white jauhetta, josta sekoitin veden kanssa "tahnaa".


Nakkasin kankaan kutakuinkin heti muun pyykin joukkoon ja jäin odottamaan lopputulosta, joka kyllä yllätti. Huulipunaa jäi hitunen, mutta en ihmettele, sillä en pahemmin antanut aineen vaikuttaa, enkä juuri hieronut tuota tuhtia huulipunaa, jota oli kankaassa paljon, ei siis pelkkä suukko, vaan kunnon kerros. Apilatahran erotti vielä juuri ja juuri valoa vasten, samoin pienen osan suklaatahrasta, mutta koskaan mikään näistä ei ole lähtenyt pesussa näin hyvin pois. Muut tahrat olivat kauniisti kadonneet, myös se paprika.


Muutaman päivän kuluttua, laitoin Vanish color geeliä uudelleen kankaalle, annoin vaikuttaa hetken, ja nakkasin taas koneeseen. En uskonut, että tahrat enää lähtisivät, mutta koneesta tuli puhtaanvalkoinen kangaspala, jäljellä ei ollut edes haaleita tahroja. Tämähän siis toimii! Olisi vain pitänyt malttaa odottaa hetki ensimmäisellä pesukerralla. Vaikka toisaalta oli kiva huomata, että vaikka tahrat pitäisi poistaa heti niiden tultua (lapsiperheessä tämä on usein mahdotonta), niin Vanishilla ne lähtevät vielä muutaman päivän päästäkin.


Laitoin tästä innostuneena lasten vaatteita likoamaan veteen, johon lisäsin Vanish color -jauhetta. Vaatteissa oli monessa pesussa olleet voikukkatahrat (tuo bambipaita), toisessa suklaatahroja ja kolmannessa jotain epämääräistä ruoasta tullutta värjäymää. Vaatteet unohtuivat likoamaan yön yli ja aamulla hieman kylmäsi, kun pelkäsin, mitä minulla on vastassa. Mutta vaatteissa olivat värit säilyneet ja mikä parasta, ne vihuliaiset tahrat olivat kokonaan kadonneet. Bambipaitakin on nyt ihan tahraton! Ette usko, miten iloinen olen!


Nämä jäävät kyllä vakiokäyttöön. Tuon nesteen korkkisysteemi tuntui vain aluksi jotenkin hankalalta, ja pullo kauhean muhku käsitellä, mutta riittääpä pidempään. Muutamien tahranpoistojen jälkeen niihinkin on tottunut. Plussaa tuotteet saavat minulta ehdottomasti myös hajusteettomuudesta, ympäristömerkistä ja siitä, että niillä on myös Allergia- ja astmaliiton tunnus; kaikki todella tärkeitä asioita meillä pesu- ja puhdistustuotteiden valinnassa. (Vanish crystal white - jauheella ei ole ympäristömerkkiä, jatkossa korvaan sen Vanish crystal white -nesteellä, jolla ympäristömerkki on.)

Millä teillä tahroja poistetaan? Oletko Vanishin vakiokäyttäjä? Millaisia kokemuksia sinulla on Vanishista? Kerro parhaat tahranpoistoniksisi, tai ehdota, mitä tahraa voisin koittaa poistaa.

(Meillä muuten on oma kaivo, ja siinä kova vesi, joka vaikuttaa pesutulokseen. Kova vesi vaatii usein enemmän pesuainetta. Tykkään käyttää myös vähintään ympäristömerkin saaneita pesuaineita, tai vieläkin luonnonmukaisempia. Tämäkin siis saattaa vaikuttaa siihen, ettei ensimmäisellä pesukerralla tuo Vanish poistanut kaikkia tahroja täydellisesti testilapustani.)

3 kommenttia:

 1. Kiitti kovasti selvityksesta. Mina taalla Ameriikanmaalla olen lahinna taistellut tahroja nestemaisella sappisaippualla (jopta pyydan kaikkia vierailijoita tuomaan pullokaupalla. Paria takalaista tahranpoistoainetta olen kokeillut enka kamalan hyvalla tuloksella. Taalta saa myos Vanishia eli taidanpa ostaa seuraavan kerran kaupasta. Kumpi tuntuu paremmalta kaytossa jauhe vai neste?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jauhe ja neste jäävät molemmat vakiokäyttöön mulle. Tahranpoisto-oppaan mukaan jauhe sopii puuvillalle ja synteettisille kuiduille, kun taas neste sopii edellisten lisäksi myös villalle, silkille ja pellavalle. Neste poistaa hyvin tahrat, joissa on rasvaa, kuten salaatinkastikkeen, suklaajäätelön, meikin ja kellastuneet paidankaulukset, jauhe on tarkoitettu ruohotahroille ja ruokatahroille, kuten kahville, teelle, mehulle, mansikalle ja punaviinille. Nestemäisellä on ehkä helpompi esikäsitellä, kun ei tarvitse sekoittaa siihen vettä. Minä ostaisin siis molempia eri tyyppisille tahroille. :)

   Poista
  2. Kiitos kovasti. Seuraavan kerran kaupasta siis molempia. Alkaa nimittain sappisaippuavarastot olemaan lopussa. :)

   Poista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)