tiistai 30. heinäkuuta 2013

Mikä se sellainen tyllimekko on, johon menee 1,5m tylliä?

Ei mikään!

Myyjän mukaan metri riittää hyvin Pirpanan tyllihameeseen, mutta suostui myymään 1,5 m. Kotona laskeskeltuani totesin, että kyllä sitä melkein 3 metriä menee, ja menin takaisin kauppaan hakemaan lisää.


Meidät on kutsuttu häihin, joten pientä juhlavaatekatselmusta on tullut suoritettua. Alunperin tilasin tytöille Pomp de Lux:lta tämän kevään mallistosta tyllimekot, mutta ne olivat niin epäsopivat, että palautin. Meillä on tytöillä ollut tuon merkin viime syksyn tyllimekot, ja ajattelin, että mennään sitten niillä, mutta Pirpanan mekko osoittautui liian lyhyeksi minun makuuni, joten oli tehtävä joko Pikkusiskon mekkoon sopiva, tai hankittava kaksi uutta kivaa. Hetkellisessä mielenhäiriössä päätin ommella Pirpanalle uuden.

Sattui vielä niin sopivasti, että löytyi yhteensopivat tylli ja satiini (tuon on itseasiassa ihanan himmeähohtoista puuvillaviskoosisatiinia), jotka sopivat tuon Pikkusiskon mekon kanssa yhteen.


Kuva vähän vääristää värejä, sopivat yhteen luonnossa paremmin. Mutta näkee tuosta ainakin, että matkittu on.

Yläosan kaava on Ottobrenin Seesaw koossa 116 (Pirpanan normivaatekoko) lehdestä 3/2013. Alaosan leikkasin vapaasti vastaavaksi, kuin alkuperäisessäkin, mutta pidensin jonkin verran. Tylli on kiinnitetty yläreunastaan leikkaussaumaan. Takana on nappi, joka on samaa kokoa ja väriä tyllin pallojen kanssa; tarkkaan harkittu yksityiskohta. Sivusauman vetoketjun jätin kuitenkin pois, kun ei olla sitä koskaan käytetty tuossa alkuperäisessä mekossakaan, ja hyvn toimi koeversiossakin ilman. Tylliä meni hurjasti, melkein se kolme metriä; alimmaisen helmakappaleen ympärys on 10,5 m ja ehkä olisi voinut laittaa enemmänkin.


Eilen olin varma, etten lähde tähän uudelleen, mutta nyt polttelisi mielessä yksi Eurokankaan tylli. Jos vaan puolihameen tekisi...

11 kommenttia:

 1. Tämä on niin kaunis! Ja mikä työmäärä, vau nostan kyllä hattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! MEni tässä hetki jos toinenkin, mutta toisaalta, aika kultaa muistot, eikä se tunnu enää niin kauhealta! :D

   Poista
 2. Mekko on aivan ihana! Työmäärä on varmasti valtava mutta kyllä sitä välillä kannattaa jaksaa. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Inhottavinta oli ehdottomasti rypytyslankojen poistaminen!

   Poista
 3. Ihan mahtava mekkonen! Malli ja väri niin juhlavat (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sai myös juhlissa kovasti kehuja. Kannatti siis ommella. :)

   Poista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)