lauantai 28. marraskuuta 2009

Pikkuhuivi

Tällainen pikkuruinen kolmiohuivi syntyi Pirpanan neulatakista (joka on yhä viimeistelemättä) ylijääneestä vaaleanpunaisesta Sirdar Blurista (virkatuissa kukkasissa on vaaleanpunaista Garnstudion Glitter -efektilankaa, joka ei yhtään näy kuvissa). Juuri ja juuri riitti lanka, olisin kyllä tehnyt isommankin. Toisaalta tämä on sopivan pieni laittaa kaulaan, ei jää kuristamaan takin kaulus liian paksun huivikerroksen takia. Eli siis menee hyvin kaksi kertaa ympäri, mutta liikaa ylimääräistä ei jää. Siis takin alla käytettävä huivi.


Lanka: Sirdar Blur ja Garnstudio Glitter
Menekki: 50g kukkineen kaikkineen
Puikot: Addin pitsipyöröt, koko 5,5

Malli on oma tai ainakin oma versio paljon puhuttaneesta Baktuksesta, jolta tuskin kukaan on enää välttynyt. Siis kudoin vaan, lisäilin silmukoita ja kaventelin. Aluksi lisäilin harvemmin ja sitten tiheämmin, jotta sain pidemmät kapeat päät huiviin, ja että lanka olisi riittänyt ja jotta on hyvä solmuttaa.

En oikein ole syttynyt mohairlankojen neulomiseen, mutta siitä tämä lanka saa plussaa, ettei karvasta. Siistä neulottavaa!

Vielä en tiedä, jääkö huivi Pirpanalle leikkiin tai käyttöön vai kehtaanko antaa joululahjaksi. Tarkoitus oli tulla joululahja, mutta kun se on niin pieni, vaikkakin mielestäni äärimmäisen käytännöllinen huivi...

Samalla kerrottakoon, että jemmoista löytyi taas lisää lankaa, 400g on lisätty lähtötilanteeseen...

2 kommenttia:

  1. Näyttää suloisen pehmeältä...joulupakettiin vaan!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Iinu! Olen tässä puntaroinut huivin kohtaloa ja kyllä se pekettiin taitaa päätyä. Neulotaan sitten joskus vielä isompi huivi.

    VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)