keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Se siitä laihiksesta!

Kauampa sitä maltoin mieleni lankojen suhteen ja kiltisti keskityin varastojeni tuhoamiseen. Ei vaadittu taas kuin yksi loppuunmyynti ja vähän alea, niin mopo karkasi käsistä! Tosin aika maltillisesti (?).

Noh, ensin ostin vain Araucanian Ranco solidia violettina ja petroolina (värit ovat oikeasti tummemmat, mutta meidän kamera ei tykkää toistaa sinisävyisiä värejä) sekä hyvin mielenkiintoista Kashmir Artsin Lotus Silk kierrätyssilkkilankaa (näytti kaupassa sammaleenvihreältä, mutta ulkona taittuu reippaasti kultaan, ei juuri vihreään). Lanka on valmistettu käsin kehräämällä sarikankaiden jäännöspaloista ja vanhoista sareista. Mielenkiintoista, vai mitä? Langassa pitäisi yhdistyä sekä ekologisuus, että eettisyys. Lisää tietoa voi lukea mm. FiinaNeuleen sivuilta. Lanka tosin on ostettu Ilsen Langasta.


Noh, sitten tietty jäi harmittamaan, että olin niin maltillinen ja poikkesin kauppaan uudelleen seuraavana päivänä. Ja sitten karkasi se mopo. Hamstrasin loput TeeTeen alpakat ja vähän Sandnesin alpakkaakin, SandnesGarnin Kitten mohairia, jotain glitteritehostelankaa ja vironvilloja. Ei lopulta paljon, mutta ei tässä näin pitänyt käydä. Tässä nuo Evillan villalangat, keskimmäinen on todella ohutta, tex 8/1.


Ostin myös todella kauniin, ruusupuisen virkkuukoukun. Älyttömän kaunis, raaskiikohan sitä edes käyttää? Sitä enemmän tietoa täältä. Neulepuikotkin olisivat houkuttaneet, suorastaan huusivat sieltä korista, mutta sillä hetkellä joku järjen hiven putkahti esiin, neulon nimittäin nykyään melkein kaiken pyöröillä, en ole aikoihin käyttänyt paripuikkoja.

Korjaan nyt samalla lankojen lähtötilanteenkin, sillä löysin taannoin yhden lankajemmani ja lähtötilanne olikin pahempi... Noh, vain 350g verran, mutta kuitenkin.

Kaverikin auttoi sen verran laihiksessani, että toi minulle ihanaa, superpehmeää punaista puuvillaekoitelankaa (GGH Bali) 200g. Tosin suurkiitos siitä hänelle! Langat olivat ihania.

450g on kulutettu laihikseni aikana ja kohta on valmistumassa 250g kuluma. Sitä jäädään reilusti plussalle, sillä ostokseni ovat yhteensä 1425g...

2 kommenttia:

  1. Heh, onko tää vähän niin kuin herkkulakkokin? Mä aloitan sitten....huomenna????

    Mutta olethan sä hienosti saanut kulutettua tuota lankaakin, aina jotain ihanaa valmista! Mä vaan hamstraan lisää eikä valmista näy. Ilmankos tää kämppä on liian pieni meille! Onhan se käyttöullakko, 25 neliötä, uudessa kämpässä varattu mun langoille;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Myrmeli tsempistä :) Onneks tää on vaan "lankalaihis", aattele, jos olis oikee ja heti reilu kilo lisää... Mut mä puolustaudun, mul on paljon keskeneräisiä töitä, joita ei voi vielä vähentää... Ja kun halvalla sai! Seliseli! :D

    Eikös sitä ullakkoa voida pitää nyt varattuna sulle, kun Herra Myrmeli ei ole julkisesti esittänyt varausta, ehdit ensin. Lisää lankaa vaan, ties vaikka lampaat ja karvaa tuottavat eläimet menis joku päivä lakkoon.

    VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)