maanantai 23. elokuuta 2010

Hyvää yötä ja huomenta...

Pirpanalle tein yöpuvun traktoripaidan kankaan jämistä.

Meinasin ensin ihan vaan paitaa, mutta kun kangasta jäi vielä epämääräinen pala, niin tein sitten yösetin lyhyillä leggarimallisilla housuilla. Kangas ei riittänyt täyspitkiin (paitsi resoreilla) housuihin ja ainoastaan leggarileveyteen. Tästä tuli viimeisen päälle hyvin käytetty kangas, sillä alunperin pala oli äitini jämälahjoitus...


Traktoripaitaa tehdessäni jouduin tappelemaan kaksoisneulan kanssa, joka teki vain enemmän tai vähemmän hyppytikkiä, vaikka vaihdoin neulankin uuteen ja kokeilin monta eri lankaa. Ei tainnut tykätä tästä hyvin ohuesta trikoosta koneeni. Tässä sitten päätin huolitella lahkeensuut ja helman rullapäärmeellä, koska ajattelin, että se voisi yöppäriin sopia ja sopiihan se. Tekee sinisestä kokonaisuudesta suloisen tyttömäisen tuosta bambista puhumattakaan. Tykkään kovasti!


Leikkasin bambin Ilonan vinkkien mukaan ja onnistui hyvin. Miksi en ole itte tätä tajunnut? Kiitos Ilona. Unikuun terapiahuoneessa oli tänään hyviä vinkkejä aplikoiville. Siispä laitoin talteen bambin liimaharsotetut leikkuujätteet. Bambin trikoo on Iinulta. Paidan kaava on tuttuakin tutumpi Ottobren Night Owl, leggarit piirretty Me&I:n leggareista. Paidan kaavan koko on 98, mutta epäilen, että voi mennä vielä koossa 104.

Edit: Unohtui laittaa tämä loppukevennys. Kun äidin silmä välttää, niin Pirpana ihan itte... Joskin olen tästä melkein yhtä ylpeä, kuin lapsi oli itse eilen (yhtään ei ollut vaatteissa, lattialla, seinissä tai muuallakaan ja Pirpana palautti lakkapullon minulle kauniisti suljettuna)... Kohtalaisen taitavasti 2-vuotiaalta...


3 kommenttia:

 1. Tosi kiva! Kiva tuo sinisen ja pinkin yhdistelmä. :) Mikä Ilonan vinkki oli? (Muistan lukeneeni jotain, mutten jaksanut käydä kaikkia postauksia läpi). Voi neitiä ja kynsilakkaa! Ja käsittämättömän taitava tyttö jos sitä ei ollut kuin kynsissä ( ja vähän sormissa)!

  VastaaPoista
 2. Kivat yökkärit!
  Vielä pieni liimakangasvinkki, jonka jostain olen lukenut: kannattaa säästää ne pienet ylijäävät palat, joissa jo valmiiksi on liimakangas papereineen, niistä on helppo sitten leikata pikku yksityiskohtia aplikointeihin eikä mene tuota liimakangastakaan niin paljon hukkaan. =)

  VastaaPoista
 3. Kiitos NorppaStiina! Ilona vinkkasi tuohon traktoripaitapostaukseen, että se liimaharso kannattaa silittää kankaaseen kiinni ennen piirtämistä ja leikkuuta. Saa muuten todella tarkasti leikattua tällä tavalla.

  Kiitos Heidi! Juuri tuon vinkin luin tänään Unikuun Terpiahuoneesta ja säästin bambin ylijäämät.:) Eipä olis tullu itelle mieleen... On tää netti vaan kamalan kiva keksintö :D

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)