maanantai 9. elokuuta 2010

Saunatakiksi kutsuttu kierrätyskyhäelmä

Ompelimpa Pirpanalle mökkikäyttöön saunatakin. Vähän se on iso, mutta niin saakin olla, meneepähän pitempään, kun ei sitä ihan joka viikonloppu mökkeillä.


Takki on tehty mummoltani "peritystä" pyyhkeestä, joka ei ihan riittänyt, huppu piti tehdä toisesta pyyhkeestä, jonka olin hylännyt jemmaan siitä syystä, että se oli keskeltä rikki. Hihansuihinkin piti lisätä samaa froteeta.


Hupun koristelin kukka-aplikaatioin, jotta se ei olisi näyttänyt niin paljon kokonaisuuteen kuulumattomalta.


Malli on Suuresta Käsityölehdestä (11-12/2004). Sama, jota olen jo kertaalleen käyttänyt, mutta nyt koossa 104. Näppärä malli, koska se on nappikiinnityksellä, eikä vyöllä. Toimii tuollaisen parivuotiaan kanssa paremmin ja säästää materiaalia. Itse tosin laitoin nepparit, koska vihaan napinläpien ompelua. Uskalsin jopa pistää tähtinepparit, koska materiaali on aikas kovaa. Uskon ja toivon, etteivät sakarat riko kangasta.

Eikös ole muuten jännän näköistä froteeta, tuolllaista nypyllistä?

3 kommenttia:

 1. Tosi kiva saunatakki!!! Miksi meiltä jää aina sellaisia hirveitä pyyhkeitä yli, mille ei voi koskaan olla mitään käyttöä???

  VastaaPoista
 2. Vau, miten hieno. Todella hyvä idea käyttää vanha pyyhe uudeksi. Mulla on yksi vanha pyyhkeen jämä, jotenkin niin ihana kuosi siinä, että ei voi heittää pois. Liian pieni pala vain oikeastaan mihinkään - joo, papiljottipussin vois tehdä, heh!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Myrmeli! Voihan niitä vaikka värjätä, jos väri on epäsopiva...

  Kiitos Eliisa! Ei auta kuin säilöä sitä pyyhettä, kyllä sille ehkä joskus tarkoitus löytyy. Jos vaikka tärkkäät ja teet "korin"...

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)