tiistai 18. lokakuuta 2011

Sateenvarjomekko

Tämä ihanainen sateenvarjokangas muokkaantui mekoksi Pirpanalle tyttöjen tädin synttäreille. Kaava on Ottobrenin Rose lehdestä 1/2008. Tällä kaavalla olen haaveillut jo kauan tekeväni.


Mekko on tehty 98 leveydellä ja pidennetty reippaasti.


Ongelmaksi muodostui kangas, jota oli luonnollisestikin liian vähän, jouduin nappaamaan kaavasta leveydestä pois vissiin 10 cm kappaleiden keskeltä, eli etuosassa (ja takanakin) on mallia vähemmän rypytystä. En tiedä johtuuko siitä vai kankaasta vai mistä, mutta hame pönköttää etuosasta tyhmästi, jos alla ei ole alushametta antamassa sivuille volyymia. Purkamallahan se saattais selvitä, mutta en alkanut kolmen aikaa yöllä purkamaan ja kun muhkeamman alushameen kanssa on ihan kiva, niin saa olla...

Kangas on puuvillakreppiä, laiskan silittäjän unelma! :)

8 kommenttia:

 1. Aivan ihana kangas ja mekko! Mistä tuollaista kangasta on löytyny?

  Luulen että kaikki mekot joissa on rypytystä, pönköttää. En purkaisi. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos PaaPii! Löysin kankaan facebookin kangashamstereista myyjältä, joka myöskin tuon oli sieltä ostanut, eli ei aavistustakaan, mistä tätä saisi lisää. :)

  VastaaPoista
 3. Vo imiten kaunis! En purkaisi minäkään. Kyllä se pönkötys siitä käytössä häviää. Tuo on ihana kaava mutta hirmuisen leveä!

  VastaaPoista
 4. Kiitos NorppaStiina! Leveähän tuo on, olisi voinut vähän rypyttää lisääkin ja tosiaan poistin ympäryksestä sen 20 cm. 98 leveydellä tosiaan tein ja Pirpana käyttää 104 vaatteita. Mut kenties kokeilen tuota laskeutuvammasta, popliinista tai jostain. Tuo on mallina niin kaunis!

  VastaaPoista
 5. Ihana kangas ja malli:) Varsinainen herkku!

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Älä ihmeessä pura mitään, kaunis se on. :)

  Mutta tuo kaava on musta vähän outo, itse olen sillä yhden mekon tehnyt, enkä ollut tyytyväinen. Leveyttä on tosi paljon ja mullakin rinnus ei tullut nätisti.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Niinu ja Maria! Oliskohan kaavassa vikaa, jos muutkaan ei sillä onnistu? Mä oletin luonnollisesti itse möhlineeni jotain. Ajattelin, että jos toi pönkötys johtuu liian vähästä rypytyksestä, mutta alushameen kanssa tuo on kyl ihan ihana. :)

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)