lauantai 4. helmikuuta 2012

Virkattu matto

Keväästä asti on vyyhdillinen moppilankaa odottanut muotoutuvansa virkatuksi matoksi. Edellisessä Suuressa käsityölehdessä (1/2012) olikin sitten malli, jota halusin kokeilla.


Anteeksi huono kuva, joka ei tee matolle oikeutta. Lankakin on oikeasti melkein mustaa. Kylppäriin tämä päätyy. Lankaa jäi vielä vähän, joten ajattelin tedä siitä ihan pikkiriikkisen maton kylppärin vessaan. Tuokin matto tarvinnee vielä kastella ja antaa kuivua muotoonsa, että kuvio tasoittuu, näyttää kuvassa jotenkin vinksahtaneelle...

Mutta kivaa oli ja malli oli helppo ja todella nopea tehdä.


7 kommenttia:

 1. Näyttää kyllä kuvassa oikein hyvälle! Siis moppilangasta? Se voisikin olla vähän kätevämpi vaihtoehto kuin se jättikokoinen matonkude, jota virkatessa tulee ranteet ja näpit kipeiksi!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Purnauskis! Jep, moppilankaa käytin, paksuudesta ei tietoa, mutta koon 8 virkkuukoukku mulla oli. Tää on huomattavasti helpompaa virkata kuin matonkude, voin suositella ja hintakin taitaa olla samaa luokkaa ontelokuteiden kanssa. Omani ostin kyllä hävyttömän halvalla. :D

  VastaaPoista
 3. Tosi nätti! Mistä moppilankaa ostetaan?

  VastaaPoista
 4. Tosi hieno matto; tykkään kovasti tuosta väristä. Itsekin virkkasin jokin aika sitten vaaleanpunaisen maton kylppäriin. Se on ollut niin mieluinen, että pitäis jaksaa tehdä vielä toinenkin :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Inkeliina! Moppilankaa näyttäis olevan ainakin Toikalla, Kauhavan Kangas-Aitalla, Tekstiiliteollisuudella ja Lankatalo Tapion kaupassa. :)

  Kiitos Rouva Pee!

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)