maanantai 26. elokuuta 2013

Kaaritaskuverkkareita

Verkkarit tai verkkarikangas ei taida olla mitenkään cool! Materiaali on itselläkin tökkinyt, mutta muistaakseni keväällä näin jonkun ompelemia, makeita taskullisia verkkareita. Siitä se sitten lähti.


Tein lapsille syksyn lämpimiin keleihin verkkarikankaasta kaaritaskuverkkareita. Materiaalinahan verkkarikangas on aika kätsää, kun ei ime hiekkaa ja roskia, kuten velour tai joustis, tai kastu heti, jos pyllähtää hieman kosteaan maahan. Enköhän opi pitämään tuostakin materiaalista, varsinkin, kun noista housuista tuli aika kivat! 

Laiskuuttani jätin pojan toisista housuista pois taskut. Ei olisi kannattanut, on ne aika orvon näköiset, mutta ajanevat asiansa.


Kaavana käytin taas Ottobrenin Saimia (116, 98 ja 86), jonka muunsin sivusaumalliseksi. Pojalle laitoin vyötäröllekin resoria, mutta olen tässä miettinyt, josko vaihtaisin resorin korkeammaksi ja kapeammaksi, vaikka pysyvät nämäkin jalassa. Taskut on piirretty itse lautasen ja kahvikupin kanssa.

Värit eivät tuolla ulkona toistuneet oikein hyvin, ovat täyteläisemmät oikeasti, ja tuo pojan housujen vihreä on ihanan kirkasta ruohonvihreää. Asettelukin on mitä on, kun nuo assarit olivat mukana. Mutta kuitenkin - aika herkut, vaikka itse sanonkin!

10 kommenttia:

 1. Tosi hienoja! Verkkarit on pop!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyl mä näiden housujen jälkeen muutan käsitykseni verkkareista. :D

   Poista
 2. Meidän käytetyimmät housut on mun tekemät verkkarit. Nyt ne on päikyssä ulkoiluhousuina ja luulen että sielläkin tykkäävät. Pienille en tykkää tehdä ulkohousuihin taskuja, kun ne on sitten hiekkaa täynnä. Olen koristellut polvipaikoilla yms.

  Ja nämä on tosiaankin kivan näköisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Että se sitten siitä hiekankeräämättömyydestä. Eipä tullu mieleenkään toi taskujuttu! Sain heti idean noihin polvipaikkoihin, tarviikohan tehdä yhdet vielä? :D

   Poista
 3. minulla oli verkkarikammo mutta meidän kakkonen otta kaapista aina ne verkkarit, kai ne on mukavat päällä ja tosi helppo ommeltava, ei tule nukkaa eikä purkautuu, olen oppinut tykkämään;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivat nuo tosiaan oli ommela tuota kuminauhakujaa lukuunottamatta. Mun verkkarikanas oli jotenkin tosi muhkua, eikä sitä alimmaista kangasta meinannu tuntua millään, kun ompeli päältä, niinpä sitten kiinnitin kuminauhan suoraan vyötäröön, ja käänsin vasta sitten. Olisin halunnut niin, että kuminauha liikkuu.

   Mut luulen, että alan kanssa tykätä verkkareista, nyt kun tiedän, miten niistä saa kivat! :)

   Poista
 4. Mun tarttis kanssa saada aikaiseksi verkkareita parit. On ne vaan niin kätsyjä ulkoleikeissä ja ulkoliikuntatunnilla. Ei niin kauniita, mutta mitäpä siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus kauneus saa väistyä käytännöllisyyden tieltä. Vaikka aika pienellä noista saa kivoja. :)

   Poista
 5. Hyvännäköisiä housuja! :)

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)