sunnuntai 11. elokuuta 2013

Prinsessalinna

Aina ei mene niinkuin on suunnitellut. Tilasin Royal-Tuotteelta alkukesästä ihanaista Lillestoffin Princess Castle -trikoota tarkoituksenani tehdä tytöille teeparit Hoops-kaavalla. Ei tullut Hoopsia, tuli syksyinen setti.


Tarkoituksena oli myös kokeilla Ottobrenin Circus Horse -tunikakaavaa, mutta ajattelin rimpsuhelman olevan liikaa näinkin täynnä olevalle kankaalle. Pidensin yläosaa, ja jätin rimpsut pois. Kuvassa paita pönöttää päällä hassusti, mutta helma levenee alaspäin hieman. Kaava on kokoa 116, mutta lyhensin hieman hihoja, ja leikkasin ilman sivusaumanvaroja, hihat ovat silti aika reilut ja tunika leveä.

Tunikan pariksi tein legginsit  Ropina-kaavalla (Ottobre Design 6/2012). Leikkasin nämäkin ilman sivusaumanvaroja, mutta levensin lahjetta hieman lahkeensuusta, suoristin siis, ja lisäsin korkeutta hieman leveämmän kuminauhan takia. Istuvat todella hyvin Pirpanalle. Nyt voi urakoida muutamat leggarit. Nämä tein yönsinisestä velourista, ovat sitten lämpimämmät syksyllä ja talvella.


Kokomerkin kiinnitin pätkällä hauskaa koristenauhaa, koska unohdin sen tuolta kantin välistä taas kerran. Itseasiassa tuo on paljon kivempi näin.


Velourin jämistä sain vielä pojalle housuvajeeseen Saimit koossa 86.

5 kommenttia:

 1. Kiva setti :) Olen itsekin ajatellut kokeilla legginsejä velourista. Onko siinä jotain, mitä kannattaa ottaa huomioon trikooseen verrattuna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tyttö on hoikka, niin olen aina vaan leikannut velourleggarit samoin, kuin trikoisetkin. Mutta kannattaa kiinnittää huomiota velouriin, kannattaa kokeilla, että velour joustaa sopivasti, ettei ole sellaista melkein joustamatonta laatua. Myös joustofrotee käy. Pääsääntöisesti noissa molemmissa taitaa olla joustoa riittävästi. Jos epäilee, että kankaan laatu on liian napakkaa, niin lisää vaikka hitusen leveyttä. :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Taidan siis uskaltaa kokeilla omiani myös ilman kaavamuutoksia :)

   Poista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)