perjantai 23. elokuuta 2013

Siiri ja Myyry

PaaPiin suunnittelema ihana Siiri ja Myyry -trikoo on odotellut sitä täydellistä mallia hetkisen, kunnes sain inspiraation ommella kankaan vaatteiksi tytöille.


Kaavaksi valikoitui lopulta Ottobrenin Lucky Cat lehdestä 1/2013). Mutta koska tässä vaiheessa vuotta ei enää kannata lyhythihaisia tehdä, laitoin pitkät hihat. Hihan kaava on yhdistelmä Circus Horsen ja Princess Castlen (molemmat Ottobrenin lehdestä 4/2013) hihoista, koska en halunnut hihaan olkasaumaan rypytyksiä.


Kaava on aika isoa kokoa, sillä nämä tunikat ovat hieman väljät, vaikka leikkasin kankaat ilman sivusaumanvaroja, mutta onpahan kasvunvaraa. Seuraaviin tosin piirrän kyllä leveydestä pienemmät koot. ( Nyt koot 98 ja 116.)

Mutta ovat nämä niin ihanat! Tytötkin pitävät näistä! Olen aivan ihastunut tähän väriin, vaikka se aluksi vähän epäilytti. Nyt vaan tarvitsee tehdä Pirpanalle mustat legginsit tunikan pariksi.

10 kommenttia:

 1. Ihanat. Mulla on ollut ihan sama kaava mielessä tän kankaan varalle. Täytyypä tehdä sama ratkaisu ja pitkät hihat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää kaava sopii tälle kankaalle täydellisesti! :)

   Poista
 2. Eksyinpä tänne jostain linkistä katselemaan :) Minulla on myös Lucky Cat odottamassa hihojaan, kun en ole osannut päättää, teenkö ohjeen mukaan vai pitkät. Nämä sinun tekemät hihat näyttää juuri siltä, mitkä minäkin haluan - täytyy löytää jotkut hihat, mistä soveltaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin hihan kaavan itse tuosta Princess Castle kaavasta (Ottobre 4/2013), kun ei tarvitse juuri muokata, trikoo antaa niin paljon anteeksi, että menee muokkaamattakin. Tuo hiha on vajaamittainen, joten pidensin ja vähän muokkasin sitä tuon samaisen lehden Cracy Horsen hihakaavalla, koska halusin just tuollaiset pussihihat. :)

   Poista
  2. Kiva tietää! Pitää metsästää tuo lehti jostain :)

   Poista
  3. Moneen kirjastoon tuo tulee, ja varmaan saa tilattua Ottobreniltakin suoraan. Kannattaa mitata, että molemmat kappaleet on saman mittaiset siitä sauman kohdalta. :)

   Poista
 3. Ihanat tunikat!! Omat myyryläiseni odottavat vielä sitä täydellistä kaavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla on alkanu moni kangas oottelemaan hyvää kaavaa, kun ei raaski kaikkia ihanuuksia tuhlata perusvaatteisiin, vaikka niitäkin toki tarvitaan. Mutta täydellisellä kaavalla ja täydellisellä kankaalla saa täydellisen ihania vaatteita. :)

   Poista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)