torstai 25. helmikuuta 2010

Lisää pyjamia

Nyt on ommeltu loputkin epäonniset pyjamat. Tai eihän housuissa mitään vikaa ollut, paidat olivat vaan liian suuret. Näitä paitoja on nyt kutistettu niin, että oletan menevän mukavasti koossa 92.


Resorit ja raidalliset kankaat on ostettu Triteksiltä, samoin yksivärinen vaaleanpunainen, joka onkin itseasiassa samaa laatua, kuin apinahupparin vuori. Trikoo on ohutta, pehmeää ja joustavaa, aivan täydellistä kesäpyjamiin, mielelläni ottaisin itsellenikin. Jotenkin silkkisen tuntuista ihoa vasten. Harmi, ettei internetissä ole hipellysominaisuutta! Toisen pyjaman housuihin laitoin resoriksi paidan kangasta, jotta näyttäisivät kuuluvan yhteen, samaa raidallista on siis myös housujen vyötäröllä. Paita on tuollainen keräilyerä, kun yritin tuhota kankaiden jämiä. Leveäraidallinen kangas loppuikin sitten tähän projektiin. Tarkkasilmäinen voi huomata, etteivät raidat edes mene kohdilleen, mutta kangas ei olisi muutoin riittänyt ja tarkoitus oli päästä eroon paloista, joista ei kuitenkaan mitään tule. Turha niitä on kerryttää kaappiin. Ja mitä tuollainen nyt yöpaidassa haittaa muutenkaan.


Pikatyönä ompelin vielä Ottobre Designin kaavalla (lehti 4/2009) Bubblegum-hameen. Koko on 92. Vähän levensin helmaa ja vyötäröllä on tiukempi resori. Menee pihahameena, näyttää meidän neidillä ihan mummomalliselta, vaikka onhan tämä vielä periaatteessa liian isokin. Helman koristenauha on Iinulta ja kangas Myllymuksujen mangonkeltaista bambujoustista, joka jäi yli apinahupparin pareiksi ommelluista Saimeista. Nyt on sekin kangas melkein kulutettu loppuun. (Alemman kuvan väri on oikeampi.)

Jännä homma, tuo pieni pala koristenauhaa muutti hamosen ilmettä todella paljon, ilman sitä tämä oli aika retro. Eipä uskoisi noin pienen yksityisköhdan vaikuttavan niin paljoa.

Tässä on nyt valmistunut vaikka kuinka monta työtä, mutta jätän jotain esiteltäväksi huomisellekin. Eilen bloggger ei päästänyt minua ollenkaan lisäämään tekstejä.

2 kommenttia:

  1. Kivoja! Ihanan iloinen tuo hame! Mä kannatan sellaista netin hiplausominaisuutta. Sit vasta tää oliskin hauskaa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos NorppaStiina! Kyllä, kun nettiin saatais tuoksut ja tunto, niin mopo karkais käsistä nettikaupoissa... :D

    VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)