sunnuntai 28. helmikuuta 2010

"Tirpusia" Pirpanalle

Yritetääs ottaa blogissa kiinni ompelusten esittelyä. Tämä viikonloppu on ollut oikein ompeluviikonloppu ja vaikka mitä on valmistunut. Tässä lauantain satoa, tämän päivän valmistuneet ovat vielä kuvaamatta.
Tein vähän pienemmän version Hannahista ja nyt alkaa olla mitoitus kohdillaan. Kaava edellen kokoa 86/92. Hihat ovat yhä kamalan pitkät, mutta tätä ei olekaan tarkoitus käyttää, kuin vasta syksystä. Tosin nyt epäilen, onko tämä liiankin sopiva. Samalla lyhensin kauluksen resoria ja jätin takaa rypytykset minimiin. Nyt paita istuu todella nätisti. Näitä taidan ommella vielä lisää, ehkäpä kesäksikin. Koristeeksi tekaisin rusetin, jonka kiinnitin napilla, tuo mielestäni poikamaiseen kankaaseen kivasti tyttömäisyyttä. Housut ovat ne tutut Saimit, tällä kertaa ohuesta collegesta, joka on ostettu Triteksiltä. Tuo on ihanan pehmoista, joustavaa ja ohutta. Ja sitä kangasta meiltä löytyy monesta eri väristä, ihmettelenpä vaan, miksen ole siitä vielä mitään valmistanut.Löysin äidiltäni oman Ottobre Design -lehteni (6/2009) ja lehdestä monta toteutuskelpoista juttua. Pakko oli heti kokeilla osaa. Nämä ovat Mockingbird-yömekon kaavalla tehtyjä, pitkiä yöppiä. Ja mikä ihaninta, tämä onPirpanalle, sekä muille kapeille lapsille oikein sopiva malli. Tykkään kovasti! Ja malli on tosissaan pitkä, oikein nilkkapituinen. Kokeilin sekä kokoa 92 että 98. Kankaat ovat kaikki Triteksiltä.Viimeinen tirppasarjalainen on tässä samaisesta Ottobren lehdestä  kuin mitä yömekotkin. Kokeilin myös Night Owl -paidan kaavaa, lyhensin vaan hihoja. Hihoja olisi voinut lyhentää vieläkin, mutta menkööt. Tämäkin on sopivan kapea malli ja lieneekin turha sanoa, että tällä kaavalla tulee lisää paitoja. (Itseasiassa tässä paidassa hihan kaava on sama, kuin yömekoissa, eli mekon kaavalla voisi tehdä lyhennettynä vaikka tunikaa...) Lehdessä tämä oli yöpaidan kaavana, mutta ihan peruspaitoja tällä meinaan tehdä. Tämäkin kangas on Triteksiltä, joku jämäpala Pirpanan bodyista (värit ovat luonnossa kirkkaammat). Vielä jäi jonkun paidan hihoiksi materiaalia.

Nyt on oikein hyvä mieli, kun on onnistunut löytämään hyviä  kaavoja.

Muuten, näissä Ottobren kaavoissa voi lisätä saumanvarat, ovat siis mitoitukseltaan oikeasti kapeita. Ommellessa vertasin itse Lindexin tämän kesän teeppareihin ja mitoitus oli ihan samaa. Siksi uskalsin ommella sovittamatta, joskin tein mittailuja todella useasti. Pituuksiinkaan ei tarvinnut tehdä muutoksia. Suosittelen!

5 kommenttia:

 1. Kivoja ompeluksia jälleen kerran :).

  VastaaPoista
 2. Ihania värejä!
  Oon kanssa noi kaikki kaavat kokeillut ja hyviksi todennut! Kyselit Remu-kankaasta, laita mulle sähköpostia niin kerron enemmän ;).

  VastaaPoista
 3. Kiitos Sani!

  Riikka: Laitoin sinulle sähköpostia. Nuo kaavat on kyllä hyvät ja ennen kaikkea nopeat tehdä, saa helposti perusvaatetta varastoon.

  VastaaPoista
 4. Ihania nuo pitkät yöpuvut. Meillä siirryttiin haalarista housut ja paita-setteihin ja taas takaisin "vauva"-haalareihin kuten neiti itse ilmoittaa =D

  Pitkiä yöpukuja meillä on yksi ja sen yhden yön, kun sitä kokeiltiin, sain nukkua 2½ tuntia ja aamu viideltä vaihdoin tavallisen yöppärin päälle, jotta sais edes vähän nukkua. Mä en uskalla ajatellakaan näitä vielä vähään aikaan... =D

  VastaaPoista
 5. Kiitos Maritta! Toivottavasti meillä neiti suostuu nukkumaan yömekoissa, paita-housu-yhdistelmät kyllä käyvät, mutta tuo Pirpana on varsinainen pyöriäinen, että hieman tietty jännittää, että miten käy mekkojen kanssa, mutta eivät nuo onneksi paljon maksaneet... Ja jos eivät millään sovellu, niin lyhennetään sitten tunikoiksi (ihan kuin moinen toimenpide tulisi oikeasti tehtyäkin).

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)