tiistai 23. helmikuuta 2010

Voihan pyjama!

Kyllä tämä ompeluinnostus kohta laantuu. Ihan varamasti... Ehkä...

Nyt kun Pirpanan tämänhetkinen yöppätarve on korjattu, tajusin, että tarviihan neiti kohta taas isompaa kokoa niistäkin. Pirpana kun on nyt päättänyt kasvaa oikein vauhdilla ja kakkoskäyrällä.


Nämä ovat nyt sitten isomman tytön yöppäreitä. Paidan kaava on Ottobren lehdestä 1/2005 ja housut hyvin tutuksi tulleet Ottobren Saimit. Vaaleansinipohjainen trikoo on Eurokankaasta (eilen vielä näin sitä ainakin "meidän" Eurokankaan palalaarissa), resorit Triteksiltä ja lohenpunainen trikoo on äitini kirpparilöytö. lohenpunaiseen yöppään on aplikoitu hattu ja flipflopit tuosta kuviollisesta trikkoosta.

Ja voi itku! Ottobren mallit tuntuvat Saimeja lukuunottamatta kaikki aiheuttavan mulle harmia. Nämä paidat ovat kokoa 98 ja 92 (samoin housut). Tai siis kaavat olivat tuota kokoa. Nämä ovat jättisuuret! Kuviollinen paita oli alun perin kokoa 92, mutta saumuroin sivuista sitten lopulta reippaasti pois. Lohenpunainen paita oli leikattu 98 kaavoilla, mutta poistin siitä saumanvarat ennen ompelua ja kavensin vielä ommellessakin ja tämä on yhä leveämpi kuin Pirpanan vaatevarastoista löytyvät muut 98 tai 92 kokoiset. Harmittaa vietävästi, sillä leikkelin yhteensä neljä paitaa. Mutta jospa pesussa vähän kutistuisivat? Sen verran näitä lopulta onnistuin pienentämään, että vaikkain ovat väljät, niin ehkäpä tuo lohenpunainen menee 92 kokoisena ja tuo kuviollinen 98 senttisenä. Toivottavasti ainakin! Toisaalta housuissa on ihan kivasti mittaa, että hypätköön sitten seuraavaan kokoon, jos ovat jättimäiset yhä.

Paidan kaava on muuten ihan sama, kuin aiemman postauksen takin. Siksi takkikin tuntuu niin suurelta. Onneksi sen leikkasin suoraan ilman saumanvaroja. Muuten itkettäisi...

Että tallaisia malleja lisää, niin ei tarvitse kohta ommella ollenkaan.

Muuten, olen metsästänyt mustaa resoria muutaman päivän. Eikä sitä ole missään. Tarvii tehdä reissu Triteksille, siellä on resoreissa värejä. Olen uhannut ostaa sieltä kaksi muovikassillista resoria, kun ei sitä muualta tunnu saavan. Mistä muualta Pirkanmaalta saa resoria? Saman homman olen huomannut trikoissakin, kauppojen valikoimat ovat todella surkeita, puhumattakaan joustofroteista. Pitääkö kaikki tilata vaan netistä?

5 kommenttia:

 1. Siis jos etsit kapean paidan kaavaa niin itse olen tehnyt kaikki paidat pojilleni ottobre lehden 4/2004 ja niistä se yöpaidan kaava... koot ovat muistaakseni 92-170 hyvä kapea peruspaita ja siis ihan tavan paitoja teen, en yöpukuja...

  VastaaPoista
 2. Kiitos Anonyymi vinkistä! Tarvii katsoa, onko minulla ko lehti ja tarvittaessa hankkia se. Pirpana on hyvin hoikkaa mallia ja vinkit kaikista kapeanmallisista vaatteista ovat enemmän kuin tervetulleita.

  VastaaPoista
 3. Kivan näköisiä! :)
  Mulle on tullut tavaksi (ottobren kaavojen kanssa) kaventaa kaavaa jo piirtämisvaiheessa hieman ja leikkaan sivusaumat ilman sauman varoja. Meilläkin on hoikkeliini tyttö.

  VastaaPoista
 4. Minä olen kans miettinyt, että miksi ihmeessä esim. Eurokangas ei tilaa lisää resoreita. Viimeksi kun kävin taisi olla n. 10 eri väriä... Käsittämätöntä. Kauniita ompeluksia sulla!

  VastaaPoista
 5. NorppaStiina: Niin tarvii munkin alkaa tekemään ihan järjestäen. Aina olen kyllä mittaa lisännyt housuihin, kun tuntuu, että pituudesta on kaavoituksessa mennyt se tarpeellinen leveyteen :)

  Iikkis: Sepä se, ja niistä kymmenestä väristä puolet on vielä sitä liian paksua resoria. Mutta jos asustelet lähelläkään Tamperetta,tai sinne on koskaan reissua, niin suosittelen käyntiä Triteksillä, on valikoimaa resoreissa, sekä väreissä että laaduissa.

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)