tiistai 23. marraskuuta 2010

Joululahjamekko

Ompelin joululahjaksi yhdelle pienelle tyttöselle tällaisen mekkosen. Jottei olisi mennyt ihan itsensä toistamiseksi, laitoin taas vähän nappeja koristeeksi, nyt kun kerran hokasin, miten näppäraa nappien kiinnittäminen ompelukoneella on.


Kaava: Farbenmix Tini
Kangas: Velour, Eurokangas
Koko: 86/92Kattokee nyt tuota helmaa. Koneeni tekee kaksoisneulalla ompeleen keskustan jotenkin hieman korkeammaksi. Toivottavasti tasoittuu pesussa. Tällä uudella koneella kaksoisneulalla tikki on kyllä muuten todella kaunista.

(Kyllä koko on oikeasti 86/92 ja sopii vallan hyvin meidän Pirpanalle, joka normaalisti käyttää vaatekokoa 98. Onpahan mekossa kasvunvaraa...)

4 kommenttia:

 1. Kiva mekko! Kannattaa löysätä vähän lankoja (ainakin alalankaa) niin "makkara" poistuu, tein just omaan mekkooni samanlaisen eikä siinä pelastanut pesukaan.

  VastaaPoista
 2. Mullakin tekee sitä kohoumaa het mikäli toinen neula lipsuu reunan yli, eli alapuolella se käännetty reuna...Ufh,miten nyt selittäis.. Mun koneessa ei myöskään saa säädettyä alalankaa.

  VastaaPoista
 3. Söpö mekko! Auttaisiko jos harsisi helman ja vähän silittäisi ennen ompelua?

  VastaaPoista
 4. Kiitos AnniP! Älä ny, pitääkö mun mukamas purkaa! :) Mun ompelukoneessa on se vika, että siinä on (alalangan) puola lappeellaan ja säätääkseen alalankaa, pitää suorittaa koneen purkua. Millään ei viittis... :) Kokeilen ekaks jos sais makkaran pois ylälangan säädöillä.

  Ompsinpompsin: Mun koneen ohjeissa ei neuvota alalangan säätömahdollisuutta, mutta ompelukonekauppias neuvoi, miten kone puretaan ja säädetään ja taas kasataan. Onnistuisko sulla samalla tavalla? Koetilkkuun ei tullut tuollaista makkaraa, joten tuokin voisi auttaa, että ompelee lähempää reunaa ja sitten leikkaa ylimääräiset pois.

  Kiitos Eliisa! Tossa ideassasi on yksi ongelma. Mää vihaan harsimista! :) En tosin ole kokeillut aikoihin, josko olisin aikuistunut niin, että kaalikeiton lisäksi olisi harsiminen alkanut maistumaan.

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)