maanantai 15. marraskuuta 2010

Metsäistä saippuaa ja raikkaan äitelää jalkarasvaa

Tiedän, pitäisi sanoa jalkavoide, mutta kyllä tämä tuotokseni on jalkarasvaa.


Ohje on omakehitelmä  mututuntumalla muiden ohjeiden pohjalta. Käytin pienen lorauksen kookosöljyä, 9 g mehiläisvahaa, 14 g karitevoita ja n. 30 ml manteliöljyä, sekä e-vitamiinia 15 tippaa. Tuoksuksi laitoin eteeristä rosmariiniöljyä, teepuuöljyä ja sitruunaruohoöljyä. Ei hullumpaa ollenkaan.

Koska omat saippuavarastoni ovat aika täynnä, tein uusien tuoksujeni innoittamana saippuaa miehelleni. Ohjeena käytin Saara Kuhan saippuakirjan metsäsaippuan ohjetta. Tuoksuna on kuusenneulasöljyä, mäntyöljyä, patsulia ja hitusen mustaapippuria, eteerisiä öljyjä kaikki. Yllättävän hyvän tuoksuista saippua on, ihanan raikas tuoksu. Epäilin nimittäin aluksi metsäisiä tuoksuja, mutta hankittuani noita eteerisiä öljyjä, ihastuin todella eteeriseen mäntyöljyyn, miten tuoksu voi olla niin raikas, mutta makeahko samaan aikaan. Ei oikeastaan ollenkaan mäntyinen. Eikä yhtään tunkkainen, kuten oletin.


Saippuaa yritin värjätä huonolla tuloksella. Eihän tuossa ole väriä nimeksikään. Ensin laitoin vihertävää micaa, joka näyttikin sinertävälle, joten lisäsin keltaista rautaoksidia lipeäveteen muka korjaamaan tilannetta. Lopputulos oli kimmeltävää vauvan kakkaa. Laiton lipeäveden kuitenkin rasvojen sekaan ja saippuasta tuli hyvin neutraalin värinen. Harmi. Olisi pitänyt vaan lisätä sitä vihreää micaa. Pilkut ovat kuivaa tilliä.

2 kommenttia:

  1. Voi ei, näitä lukiessa iskee kyllä himo tehdä näitä itsekin :D Tosi ihanan kuuloisia tuotteita!

    VastaaPoista
  2. fashionedinfinland: Odotapas, kun kuulet seuraavasta saippuastani. Niin harmi, ettei netissä ole tuoksuominaisuutta.

    VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)