keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Saippuaa ja deodoranttia

Taas olen kokkaillut keittiössä muutakin kuin ruokaa.


Saippua on tehty Saara Kuhan Piparminttusaippuan ohjeella, mutta tuoksuna käytin Kirsikkahillo-tuoksuöljyä. Massan värjäsin punaisella micalla ja rautaoksidilla (väri on luonnossa tummempi). Nyt, kun saippua on hetken kerennyt kypsymään, on kirsikkaisuus hävinnyt tuoksusta, jäljellä on hyvinkin makea tuoksu, josta pidän joka tapauksessa. En malta odottaa, että pääsen kokeilemaan tätä saippuaa.


Nyt viimeistään alatte pitää minua täysin pöhkönä, mutta kerron senkin uhalla. Kokeilin nimittäin deodorantinkin tekoa, kun löysin helpon reseptin. En olisi ikinä uskonut, että tällainen toimii, mutta toimii ja vieläpä todella hyvin. Tuoksuksi laitoin eteeristä appelsiiniöljyä ja muutaman pisaran eteeristä sitruunaruohoöljyä, jonka tuoksu ei sitten kuitenkaan ole paras mahdollinen. Seuraavalla kerralla vaan pelkkää appelsiinia tai ei ainakaan sitä sitruunaruohoa.

Tästä seuraa kohta se, että en pääse hellan vierestä minnekään...

7 kommenttia:

 1. Oo, kiitos linkistä. Minä käytän dödönä pelkkää kookosöljyä mutta olisikiin kiintoisaa sekoittaa siihen soodaa! Tuota saippuaa tekisi mieli maistaa, on niin kermaisen näköinen! :)

  VastaaPoista
 2. Voin vain kuvitella noita tuoksuja:)
  Viime viikonloppuna kävimme Kätevä-messuilla ja siellä oli saippuakauppias,jolla oli niin ihania leivoksen näköisiä saippuoita-nam!
  Tuoksuista kaikista mieluisin oli suklainen,yllätys,yllätys:)

  VastaaPoista
 3. AnniP: En ole itte kokeillu vielä pelkkää kookosöljyä, se tuntuu liian yksinkertaiselle, voidakseen toimia... :) Mutta tarvinnee kokeilla sekin...

  Niinu: Tuoksut näissä onkin niin ihania... Tahtoisin kokeilla niin montaa tuoksua, että kohta mulla on saippuaa loppuelämäksi... :) Tarkoitus olisi myös pikkuhiljaa opetella värjäämään saippuaa moniväriseksi, kenties joku päivä saan myös tehtyä leivossaippuoita...

  VastaaPoista
 4. Hei!
  Löysin blogisi etsiessäni kotikosmetiikkasivuja, kuinkas muutenkaan :)
  Itsekin olen hurahtanut saippuan tekoon ja hyllyt pullistelevat kuivuvia tai kypsyviä saippuoita.
  Minuakin kiinnostaisi kokeilla dödön tekoa. Miten tuota levitetään?
  Elli

  VastaaPoista
 5. Elli: Hih, näyttää kuuluvan kuvaan nuo pullistelevat hyllyt. Moni saippuantekijä on kertonut juurikin samaa. Eikä täälläkään mikään pieni varasto ole. :)

  Tuosta dödöstä tulee sellainen kiinteä pala, ei kuitenkaan niin kova, kuin Lushin vastaavissa, jos ne tiedät. Palan saa irti purkista ja sitä voi levitellä kuin stikkidödöä. Välillä jos irtoaa isompaa palaa, voi vielä viimeistellä kädellä, että sulaa iholle. Ihan kätsy siis. Ei muuta kuin kokeilemaan, toi toimii todella hyvin.

  VastaaPoista
 6. Oi, kunpa itsekin jaksaisin tehdä saippuita! Palasaippuaan jää kyllä koukkuun :D

  VastaaPoista
 7. fashionedinfinland: Saippuan tekeminen on hauskaa ja äärimmäisen koukuttavaa. Parasta on, että voi tehdä juuri sellaista saippuaa kuin haluaa. Ja kyllä, palasaippuoihin jää koukkuun, varsinkin omatekoisiin, nämä kun eivät kuivata ihoa. :)

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)