sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Opetussaippuaa

Olen veljeni perheelle antanut pari saippuapalaa ja tietenkin hehkuttanut, miten hauskaa ja mielenkiintoisa saippuan valmistaminen on. Nyt veljen vaimokin on innostunut tekemään itse saippuaa ja näytin hänelle eilen, miten kaikki käytännössä käy.


Veljen vaimo toi omat lipeät ja kookosrasvaa, sekä rypsiöljyä. Perustaikinan teimme siis niistä. Minun varastoistani massaan sekoitettiin eteerisiä öljyjä tuoksuiksi (bergamotti, sitruuna ja litsea), sekä koristeeksi massaan ja saippuan pintaan kehäkukan terälehtiä.


Tästä tuli kaunista saippuaa, en vaan osannut vangita sen kauneutta kuviin. Tuoksu on huumaava, lämpimän raikas sitrustuoksu. Leikkuupinnoilla terälehdet tekivät raitoja, mutta minusta se tuo särmää. Muualla saippuassa terälehdet hieman kuultavat valkeassa saippuassa. Tässä saippuassa ulkonäkö ja tuoksu kohtaavat täysin. (Niin sääli, ettei netissä ole tuoksuominaisuutta... ) Onnistumisen iloa parhaimmillaan!

6 kommenttia:

 1. Jos ikinä jaksat, niin voisitko tehdä ohjeet saippuan tekoon? Alkaa itseäkin jo kiinnostamaan :D

  VastaaPoista
 2. fashionedinfinland: Mikä jottei... Jos et malta odottaa, niin Saippuakuplia-sivustolla (http://saippuakuplia.tripod.com) on ohjeet, joskin mun makuuni turhan monimutkainen ja hankala tapa. Saara Kuhan kirjassa on myös äärimmäisen hyvin neuvottu, mutta voin tehdä "näin minä sen teen" ohjeen, kun seuraavan kerran teen saippuaa. (Kunhan muistan vaan kuvata työvaiheet.)

  VastaaPoista
 3. Juuri sellainen kuvallinen palikka-ohje olisi loistava :)

  VastaaPoista
 4. fashionedinfinland: Itseasiassa aloitin heti ohjeen tekemisen. Pääsee sitten helpommalla, kunhan saan ne kuvat otettua. :)

  VastaaPoista
 5. Jee, kiitos :) Jospa ensi vuonna ehtisi saippuaa tekemään!

  VastaaPoista
 6. fashionedinfinland: No sittenhän mulla ei onneksi ole kauhea kiire. :) Mies eilen katseli tuota opetussaippuaa ja kommentoitti mun saippuaviljelmien kasvua siihen malliin, että ihan heti en uutta satsia kehtaa tehdä. Vaikkakin opetussaippua muuttaakin meiltä pois, mikä sinänsä on kyllä suuri harmitus. :)

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)