tiistai 31. elokuuta 2010

Ihana arvonta!

Kotikuusen juurella olisi arvonta 11.9.2010 saakka. Käyhän tavoittelemassa suloista tarvikepakettia, mutta muista lukea myös blogi, joka on täynnä suloisia ommelluksia ja ihania oivalluksia!


maanantai 30. elokuuta 2010

Tais mennä mönkään...

Edellisen postauksen kuva-arvoitus ratkeaa viimeistään nyt. Saippuaahan minä yritin tehdä. Siis yritin, mutta musta tuntuu, että jotain meni vikaan...

Tässä se pötköttelee pyyhkeiden sisällä. Toiveikkaana kävin vähän väliä katsomassa ja tunnustelemassa, joko on vielä lämmintä. Ja olihan se, pitkäänkin.


Toiveikkaana eilen illalla kippasin halon pois muotista ja aloin leikata paloiksi. Ja siihen se riemu ja jännitys sitten hyytyi. Kertokaahan nyt ihmeessä, mikä mulla meni vikaan. Saippua halkesi ja lohkesi leikatessa, sain aikaiseksi ainoastaan yhden suht siistin saippapalan.



Illalla googlettelin ja totesin, että vika saattoi olla siinä, että sekoitin sauvasekoittimella aika hurjasti, ehkä se ei kiisselöitynyt oikeasti, vaan oli tuon armottoman sekoituksen tulosta. Massaan saattoi mennä myös ilmaa. Vaiko kerkeskös se jäähtymään liikaa, se lipeä siis. Tällä ohjeella tein ja aattelin, että olis ollu ihan takuuvarma. Eipä ollut. Mutta onkohan tämä mitenkään käyttökelpoista koskaan?

Lisää oliiviöljyä on kuitenkin jo ostettu ja aion takuuvarmasti kokeilla toistekin. Vai kokeilisko jotain toista reseptiä, kun jossain sanottiin, että paljon oliiviöljyä sisältävät saippuat voivat olla kinkkisiä...

lauantai 28. elokuuta 2010

Kuva-arvoitus ja tunnustus

Seuraava projektini:


En malta odottaa, että pääsen kokeilemaan. Mutta kuka tietää tai arvaa, että mistä on kysymys?

Olen tässä miettinyt, että jatkanko bloggaamista. Onhan tämä vallan mukavaa, mutta... Ei olisi Ilona siis oikeampaan aikaan voinut laittaa minulle tunnustusta. Kiitos siitä! Ilmeisesti ainakin joku tätä blogia lukee.


Tunnustus olisi jaettava seitsemälle blogille. Sen lisäksi pitäisi kertoa itsestään seitsemän asiaa. Enpä ole paljon vissiin itsestäni blogissa kertonut, joten tämän pitäis kai olla helppoa.

1. Työskentelen  kulkupelien parissa. Siis silloin, kun taas palaan töihin.
2. Asun maalla. On tämä kaupunki, mutta asumme ihan peltojen keskellä.
3. Joitain vuosia sitten vihasin ompelukoneita ja ompelemista yleensä.
4. Olen kamalan malttamaton. Kaiken pitäisi tapahtua heti.
5. Olen isojalkainen. Ja raskauksien myötä jalkani suurenivat entisestään. Kenkien löytäminen ei ole minulle helppoa.
6. Minulla on silmälasit ja pidän niiden käyttämisestä.
7. Olen kiinnostunut luonnonkosmetiikasta.

Olipas se hankalaa... Mielestäni olen tämän tunnustuksen joskus laittanut eteenpäin, joskaan en muista, että siihen olisi kuulut nämä seitsemän asiaa itsestä. Laitan joka tapauksessa tällä kertaa tunnustuksen seuraaviin blogeihin:


Valinta oli vaikea, monelle muullekin olisi tämä kuulunut. Lisäksi osa on varmaan saanutkin tämän jo, mutta nämä blogit kyllä ansaitsevat tunnustuksen vaikka toistamiseenkin.

torstai 26. elokuuta 2010

MIkä se on?

Joskus sitä on niin selvä visio siitä, mitä haluaa tehdä, että mikään ei ole esteenä, ei edes se, että kangasta on liian vähän.



Assistentti Pirpana auttoi kuvaamisessa. Kohta voin ulkoistaa kuvaamishommat... Mutta mikä se on?


Naavahan se (Ottobre Design 6/2009), Pirpanan pikkusiskolle. Trikookangas on pieni jämäpala Pirpanalle joskus ommellusta Hannah:sta. Muistelin kangasta olleen enemmän ja petyin, kun näin tuon pienen suikaleen, mutta se riitti kuin riittikin, kunhan kavensin mallia hieman ja tein etukappaleen kahdesta palasta. Saumakohdan peitin samettinauhalla.

Käytin koon 74 kaavaa ja huomasin, että se vastaa mitoitukseltaan pikkusiskolla olevia 68 vaatteita, paitsi että on tietty hieman leveä. Mutta omasta mielestä tästä tuli niin suloinen...

maanantai 23. elokuuta 2010

Hyvää yötä ja huomenta...

Pirpanalle tein yöpuvun traktoripaidan kankaan jämistä.

Meinasin ensin ihan vaan paitaa, mutta kun kangasta jäi vielä epämääräinen pala, niin tein sitten yösetin lyhyillä leggarimallisilla housuilla. Kangas ei riittänyt täyspitkiin (paitsi resoreilla) housuihin ja ainoastaan leggarileveyteen. Tästä tuli viimeisen päälle hyvin käytetty kangas, sillä alunperin pala oli äitini jämälahjoitus...


Traktoripaitaa tehdessäni jouduin tappelemaan kaksoisneulan kanssa, joka teki vain enemmän tai vähemmän hyppytikkiä, vaikka vaihdoin neulankin uuteen ja kokeilin monta eri lankaa. Ei tainnut tykätä tästä hyvin ohuesta trikoosta koneeni. Tässä sitten päätin huolitella lahkeensuut ja helman rullapäärmeellä, koska ajattelin, että se voisi yöppäriin sopia ja sopiihan se. Tekee sinisestä kokonaisuudesta suloisen tyttömäisen tuosta bambista puhumattakaan. Tykkään kovasti!


Leikkasin bambin Ilonan vinkkien mukaan ja onnistui hyvin. Miksi en ole itte tätä tajunnut? Kiitos Ilona. Unikuun terapiahuoneessa oli tänään hyviä vinkkejä aplikoiville. Siispä laitoin talteen bambin liimaharsotetut leikkuujätteet. Bambin trikoo on Iinulta. Paidan kaava on tuttuakin tutumpi Ottobren Night Owl, leggarit piirretty Me&I:n leggareista. Paidan kaavan koko on 98, mutta epäilen, että voi mennä vielä koossa 104.

Edit: Unohtui laittaa tämä loppukevennys. Kun äidin silmä välttää, niin Pirpana ihan itte... Joskin olen tästä melkein yhtä ylpeä, kuin lapsi oli itse eilen (yhtään ei ollut vaatteissa, lattialla, seinissä tai muuallakaan ja Pirpana palautti lakkapullon minulle kauniisti suljettuna)... Kohtalaisen taitavasti 2-vuotiaalta...


lauantai 21. elokuuta 2010

Traktoripaita

Lahjaksi väsäsin tällaisen traktoripaidan.



Alan pitämään aplikoinnista, vaikkei tästäkään ihan täydellinen tullut. Pienten palojen leikkaaminen on haastavaa, kun kangas tuntuu luistavan saksien alta pois. Vika ei ole saksissa, ne ovat melko uudet, syytän kangasta... Tai oikeastaan varmaan pitäisi piirtää kuvio kankaaseen ja sitten leikata suoraan kaavoilla leikkaamisen sijaan.

Kaava on tuttu Ottobren Night Owl. Siis ihan peruspaita, vaikka näyttääkin ylimmässä kuvassa tunikalta.

perjantai 20. elokuuta 2010

Blogiyhteistyötä

Jatkoin edellisen postaukseni kortteja. Nyt nuo eivät ole enää keskeneräisen näköisiä.


Susa vinkkasi, josko laittaisin kehykset kortteihin. Itelle tuli sama mieleen. Joten toteuttamaan vaan. Pitääköhän sitä jatkossakin laittaa kuvat keskeneräisistä töistä, jos sitten tulisi viimeistelyideoita muilta tai iteltä?

torstai 12. elokuuta 2010

Yksinkertaisesti onnea

Nämä kortit valmistuivat aikoja sitten, mutten ole muka kerennyt niitä näyttämään.


Tässä kuussa on mahdottomasti juhlia: nimpparia ja synttäriä. Prinsessakortin saa meidän Pirpana, prinssikortti menee uuteen kotiin.

En osannut näihin oikein yhdistää yhtään mitään, joten jätin kortit hyvin yksinkertaisiksi. Leimasinkuvat väritin ihan akvarelleilla. Jotenkin tuntuu, että akvarelli saakin olla tuollainen yksinäinen ja simppeli. Tosin nyt, kun näitä katsoo tästä koneelta kuvana, on kortit kyllä kieltämättä kamalan plaasut. Ehdotuksia kenelläkään?

maanantai 9. elokuuta 2010

Saunatakiksi kutsuttu kierrätyskyhäelmä

Ompelimpa Pirpanalle mökkikäyttöön saunatakin. Vähän se on iso, mutta niin saakin olla, meneepähän pitempään, kun ei sitä ihan joka viikonloppu mökkeillä.


Takki on tehty mummoltani "peritystä" pyyhkeestä, joka ei ihan riittänyt, huppu piti tehdä toisesta pyyhkeestä, jonka olin hylännyt jemmaan siitä syystä, että se oli keskeltä rikki. Hihansuihinkin piti lisätä samaa froteeta.


Hupun koristelin kukka-aplikaatioin, jotta se ei olisi näyttänyt niin paljon kokonaisuuteen kuulumattomalta.


Malli on Suuresta Käsityölehdestä (11-12/2004). Sama, jota olen jo kertaalleen käyttänyt, mutta nyt koossa 104. Näppärä malli, koska se on nappikiinnityksellä, eikä vyöllä. Toimii tuollaisen parivuotiaan kanssa paremmin ja säästää materiaalia. Itse tosin laitoin nepparit, koska vihaan napinläpien ompelua. Uskalsin jopa pistää tähtinepparit, koska materiaali on aikas kovaa. Uskon ja toivon, etteivät sakarat riko kangasta.

Eikös ole muuten jännän näköistä froteeta, tuolllaista nypyllistä?

perjantai 6. elokuuta 2010

PaaPii arpoo!

Kenelle muulle kelpaisi jokin ylläolevista suloisista tyynynpäälisistä? Käykäähän tekin ihmeessä kokeilemassa arpaonneanne PaaPiin blogissa!

Oma suosikkini on tuo pöllöpäälinen tai ehkä sittenkin jompi kumpi tyttövärisistä pupuista tai tai...