keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Katariina Bellelle

Niin se vaan tuli meillekin, Disney Animators Collection -sarjasta Belle. Näitähän on nyt kaikilla, niin äideillä kuin tyttärilläkin. Meillä tosin vaan tytöillä vielä. Bellen kaveriksi on tulossa Englannista Merida, mutta myös Tähkäpää, Ariel ja Pocahontas olisivat ihania...

Bellelle ompelin Katariina-mekon.


Mekon kaavan on tehnyt Elisa Mekkotehtaan Katariinasta inspiroituneena. Kiitos paljon!

Kangas on ylijäänyt trikootilkku ja pitsit samaa joustavaa puuvillapitsiä, kuin Pirpanan prinsessamekossa. Mekko on malliltaan niin kaunis, mutta olipas hankala tehdä. Kokoamisen hahmottaminen oli vaikeaa, kunnes tajusin katsoa Mekkotehdas-kirjasta apua. Mutta kyllä tähän aikaa meni, taatusti enemmän, kuin mitä olisi mennyt, jos olisin tehnyt Pirpanalle oikean kokoisen. Hankalinta oli mitoittaa nuo kuminauhat. Seuraava toki meneekin sitten nopeammin, kun ei tarvitse ihmetellä ompelujärjestystä, ja kuminauhatkin saa mitattua suoraan valmiista. Helmaan kokeilin uutta tikkituttavuutta. Tikki on kuin kolmipistesiksakkia, mutta siksakin reunoihin muodostuu pienet kolmiot. Jotenkin tulee mieleen ristipistot. Hauska tikki kaikenkaikkiaan.

Bellellä on jo hiukset auki, kun ne takertuivat muutamaan kertaan Bellen alkuperäisen mekon tarroihin ja Baby Bornin kypärään. Täytyy kyllä sanoa, että kamalan huonolaatuiset hiukset tällä oli. Leikkasin hiuksista irti heti utena paketista avattuamme läjän isoja takkuja. Hiuksetkin olen pessyt muutamaan kertaan, että olen takut saanut suoristettua, todella takkuuntuvaa laatua latvoista. Mietin, että leikkaanko hiukset lyhyemmiksi, mutta koitetaan nyt pärjätä näin. Tällaiset muovisen nukenhiukset kannattaa kuulemma pestä vedellä, jossa on vähän fairya tai mäntysuopaa ja hoitoaineeksi sitten huuhteluainetta. Huuhteluainetta voi laittaa nuken hiuksiin myös raakana, jos tuntuu, että hiukset ovat sähköiset. Ihmishiuksille tarkoitetut pesu- ja hoitoaineet kuulemma pilaavat muovihiukset. Ainakin tämän hiuksiin tehosi tuo huuhteluaine. Mutta toistaiseksi hiuset ovat letillä. Ehkä vaihtelen lettikampauksia tälle.

9 kommenttia:

 1. Ompa suloine mekko. Kovasti jo odotan omaa, eikun siis tytön nukkea, että pääsee ompelemaan mekkoja =)

  VastaaPoista
 2. Kaunis mekko! Ja nukke myös. Meillä on kolme nukkea Disney Storesta. ( Ja joo, mamman tekisi mieli tilata muutama lisää ;) J

  a olipa mielenkiintoista lukea noista hiuksista. Meillä siis nuket Tähkäpää, Lumikki ja Merida. Meridan hiukset ovat ihanan kiharaiset, niitä emme ole kammanneet, mutta palmikkoa ja muuta sellaista olemme tehneet. Tähkäpään hiukset ovat upeat. Tyttömme on tehnyt vaikka mitä kampauksia nukelle. Lumikin hiukset ovat huonot, juuri tuollaiset takkuiset ja "sutturalle" menevät. Kiitos pesuvinkeistä.

  VastaaPoista
 3. Meillä kanssa Bellen hiukset koko ajan kiinni, koska takkuuntuu niin helposti.

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa nukkehulluuteen! Meillä Arielin hiukset on oltava kiinni, kun neiti saa ne muuten ihanaan takkuun, jota äiti sitten saa kiroillen harjata auki. Aivan ihana mekko ja kuniit värit!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Mari! Mä kans odottelen innolla sitä meidän toista nukkea ja yritän olla tilaamatta lisää: :D

  Kiitos Eliisa! Kiva kuulla, että Meridalla olisi parempilaatuiset hiukset. Kuulemma todella paljon vaihtelee tuo laatu eri nukkejen välillä, valitettavasti. Meillä nää on ostettu ihan leikkeihin, mutta mua huolettaa nuo hiukset, niinpä olen muutamana yönä istunyt kylvettämässä ja harjailemassa, että pysyisivät siisteinä. Saa nähdä, kauanko viitsin. :D

  Pikkupippuri, luulen, että meilläkin alkaa olemaan letillä Bellen hiukset. Sikäli kurjaa, kun kerrankin olisi ihana pitkähiuksinen nukke.

  Kiitos NorppaStiina! Tuolla Bellellä ainakin on ihan kauhean paljon, siis paksulti sitä hiusta. Selvittelen aina pienissä erissä, niin on helpompi, vie vaan turkasesti aikaa. Ehkä on siis parempi, että meille ei tule kolmatta nukkea, ettei mun yöt mene harjaillessa. :)

  VastaaPoista
 6. Oih ihana. Kiitos linkistä, tämmöinen tulee meillekin! Niin ja ihanaa olla nukkehöperö.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Pikkupippuri! On tää aika hassua tää nukkehöperyys. :D

  VastaaPoista
 8. Tämäpä kiva idea. Vois yrittää tuolle BJD- ja pullip- nukelle koittaa väsätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina oppii uutta, en ollutkaa koskaan vielä kuullut tuollaisista nukeista, saati nähnyt. :)

   Poista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)