maanantai 7. tammikuuta 2013

Linnunrata

Pitihän sitä sitten tilata itselle, linnunrataa nimittäin. Pidän varsinkin tästä harmaasta, vaikka livenä se turkoosikin oli kaunis.

Itselle ompelin Ottobrenin hankalalla Timeless and cosy -kaavalla (5/2012) imetystunikan. Olin kuullut, että tässä kaavassa on kamalan kapeat hihat, niinpä tein hihat suoraan kokoa suuremmiksi. Muun kaavan piirsin sitä kokoa, kuin mittojen mukaan pitäisi, ja liian suurihan siitä tuli, mutta kyllä tätä voi pitää. 


Isous näkyy mm. kaulanaukossa. Mietin, puranko kanttauksen ja rypytänkö etukappaletta hieman. Joskaan eipä tuo haittaa näinkään, käytössä tuo kaulanaukko ei lepata noin paljon. Mutta onpa muillakin ollut kuulemma samaa ongelmaa tuon kaulanaukon kanssa. Kainaloihinkin jää tilaa tai tarkemmin sanottuna tuohon kädenteiden väliin. Kokoa tai jopa kahta pienemmän olisin saanut tehdä ja hihat normaalilla kaavalla, ihan turhaan suurensin. Mut tykkään mä tästä silti. Kaavasta muokkasin imetysversion, normaalisti ei siis tule tuohon rintojen alle saumaa tai kuminauhaa, vaan malli on suora. Lyhensin myös reilusti, koska tilaamani kangas ei riittänyt pitkään, eikä täyspitkiin hihoihinkaan, niitäkin lyhensin. En kyllä edes tiedä, miksi ylipäänsä tekisin pitkiä hihoja itselleni, sillä kiskon pitkät hihat aina ylös, en osaa ollenkaan olla, jos hiansuut ovat ranteissa asti.

4 kommenttia:

 1. Minulla sama "vika" hihojen kanssa, eli kiskon ne aina tuohon kyynärpään korkeudelle. Silti AINA teen pitkät hihat. Oliskohan syynä se, että jos vetää takin päällensä niin hihat pitää saada alas ettei takin kylmä vuori ole käsiä vasten... En mie muuta syytä ole keksinyt :-)

  VastaaPoista
 2. No juu, takin kanssa pitää olla hihat niin, että takin vuori ei osu ihoon. Monasti laitan sitten neuletakin tästä syystä, jos paidassa on liian lyhyet hihat muutoin. :)

  VastaaPoista
 3. Tuon oikean koon tekeminen on vaikeaa. Mutta ihana tämä kangas ja tunika on hyvän mallinen. Jos jää harmittamaan pienennä, mutta minusta tämä on hyvä näinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tars vaan alkaa oikeasti tarkistusmittaamaan kaavat, mutta kun mulla ei ole yhtäkään täydellisesti istuvaa paitaa, ei tälle kropalle ole mahdollista sellasta kai saadakaan. :D Mutta ihan näin tätä on pidetty, ja paljon! Onpahan varaa kasvaa. ;)

   Poista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)