sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Rommiomenapiirakka

Harrastan sovelluskeittiötä. Minusta on hauska kokeilla erilaisia juttuja. Toisinaan onnistutaan, joskus ei. Nyt onnistui niin hyvin, että jaan reseptin kanssanne ja samalla kirjaan sen itsellenikin ylös tänne, sillä tiedän, että muistin varaisesti jos toimitaan, en onnistu ikinä enää tätä tekemään uudelleen.


Rommiomenapiirakka

Pohja:
2 dl sokeria
150g voita
2 kananmunaa
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
5 valkeakuulasta
rommiesanssia tai rommia
fariinisokeria

Koristeeksi:
raesokeria

Kuori ja pilko omenat kuutioiksi. Lisää kuutioiden pöäälle rommia tai rommiesanssia (käytin itse Dr. Oetkerin rommiesanssista (30 ml) reilut puolet eli  ehkä n.20ml) ja sekoita hyvin. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen yhä vatkaten. Lisää jauhot, joihin olet sekoittanut vaniljasokerin ja leivinjauheen. Taikina jää aika löysäksi. Levitä hieman yli puolet taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä taikinan päälle omenakuutiot, joiden päälle ripottele fariinisokeria maun mukaan. Kauho loput taikinasta täytteen päälle ja levitä tasaiseksi. Koristeeksi taikinan päälle voit ripotella raesokeria. Paista 175-asteessa uunin alatasolla n. 40 min.


Tästä tuli hyvää helposti ja pienellä vaivalla. Eikä maistu mielestäni omenapiirakalle. Rommi maistuu miedosti, muttei liikaa, sopivan pikantisti. Taikina paistui mukavan pehmoiseksi. Nam!

Olkaa hyvät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)