keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Ihanat kirjat

Osallistuin kahden viikonlopun mittaiselle kirjansidontakurssille ensimmäistä, mutten varmasti viimeistä kertaa. Aivan mahtavaa osata tehdä itse oikea kirja! 

Ennen kurssia minulla oli miljoona ideaa, mitä haluan tehdä. Tärkeimmät jutut sain tehtyä, mutta ideoita on yhä miljoona. Osan ideoista saan kyllä toteutettua itse kotona, mutta on niin monta juttua, joita haluan oppia, ja mieluiten ihan opetettuna, en itseopiskeluna kantapään kautta. Jos paperiaskartelu kiinnostaa yhtään, suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätäkin. Tässä saa olla juuri niin pikkutarkka tai boheemi, kuin haluaa. Ja mahdollisuuksia on niin paljon, kuin mielikuvitus antaa myöden.

Kurssin aikana valmistui kaksi muovitaskukirjaa keittiöön irrallaan pyöriviä suosikkireseptejä varten. Pilkulliseen menevät leivontaohjeet, ruokailuvälinekuvioiseen sitten taas ruokaohjeet.Välipalana tein supersuloisen A5-kokoluokan vihkon, jossa vihkon selkään on liimattu tavallista puuvillaa. Vihkon kannet on ekopahvia ja sisäsivut valkaisematonta voimapaperia.


Halusin myös tehdä aivan oikean kirjan. Osoitekirjani on jo pullollaan yliviivattuja osoitteita, kun olen koittanut pysyä ihmisten muuttojen tahdissa, että olisi syytä päivittää. Niinpä tein itselleni uuden osoitekirjan. Pidän tästä aivan älyttömän paljon.


Kirjassa on viivoitetut sivut kirjoittamista helpottamassa. Ajattelin kirjoittaa käsin sivuille aakkoset, mutta mietin vielä, merkkaanko sivun reunaan eri kirjainten kohdat. Voisin loveta sivuja tai merkata sivun reunan eri värillä. Mutta mietitään rauhassa, en halua pilata tätä.


Lopuksi halusin vielä kokeilla jotain muuta tekniikkaa, joten pitkäpistoilla (niin se kai oli) syntyi tällainen päheä muistikirja. Tämäkin on harkintaveiheessa, sillä en tiedä, jätänkö kansien taitteet tuollain, kun ne nyt ovat, vai teenkö niistä ompelemalla tai liimaamalla kansiin pienet taskut, jonne voi sujauttaa jonkin muistilappusen. Skootterinkin jouduin asemoimaan sivulla liian korkealle, joten todennäköisesti painan kanteen vielä jonkun tekstin, kunhan keksin mitä. Tässäkin sisäsivut ovat valkaisematonta voimapaperia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)