perjantai 26. kesäkuuta 2009

Kirahveja

Annikan inspiroimana tartuin painovermeisiin pitkästä aikaa. Kun viimeksi olen harrastanut kankaanpainantaa, en tykännyt yhtään tästä sabluunalla tekemisestä, liian hidasta, eikä jäljestäkään tullut hyvää, seulatekniikka sen sijaan oli mieleen. Mutta ei tämä sabluunalla tekeminen hullumpaa ollutkaan. Aikaa meni kyllä, mutta ihan hauskaa tämä olikin.

Kankaana on Myllymuksujen bambusingle, joka sitten kuitenkin taitaa olla liian napakkaa, tosin ihanan joustavaa ja pehmoista ihoa vasten. Painovärit ovat Emo-tuotannon. Tarkemmin sanottuna olen sekoittanut painoemulsioon väripigmenttejä, tulee näin edullisemmaksi, kun ei tarvitse tilata kaikkia värejä valmiina vaan voi sekoitella mieluisan värin ja sopivan määrän. Kirahvi on piirretty itse.

Paidan kaava on Ottobre Designin lehdestä 3/2004, joskin muutin kaavaa lisäämällä toisella olalle nepparit - ehkä turhaan.

12 kommenttia:

 1. Ihana kirahvipaita, hienosti painettu!

  VastaaPoista
 2. Vau, UPEA!!! Todella onnistunut kirahvi!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Maria ja Eliisa! Maltti kannatti, vaikka voin paljastaa, etten antanut keltaisen värin kuivua tarpeeksi ja joissain kohdin pilkut levisivät ihan hitusen, mutta mielestäni se ei haittaa, päinvastoin sopii...

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva paita, mä tykkään. Mä olen aika aloittelija kankaanpainannassa, tai ehkä kuitenkin jämähtynänyt alun kehitysvaiheeseen :)
  T: Räteist ja Rääsyist Mia
  http://miisamia.vuodatus.net

  VastaaPoista
 5. Mia: Kiitos! Mulla on paha tapa malttamattomuuttani hypätä aina kaikesta "aloittelijaosuus", kankaanpainannakin aloitin seuloilla ja joillain kokeilujutuilla, nyt sitten palailen näihin perusjuttuihin :) Vai olisko sitten toisin päin, seuloilla on aloittelijankin helppo tehdä, tää töpötys vaatii hermoja ja hyvää veisä?

  VastaaPoista
 6. Valloittava kirahvi-painatus <3 Kelpais meillekkin.

  VastaaPoista
 7. Oi, se on hieno!!! Keltaisen ja ruskean yhdistelmä on aina jotenkin niin kiva. Minkä tuntuisiksi jäi muuten painokohta näillä väreillä? Tuntuuko koppuralta vai säilyikö pehmeänä?

  VastaaPoista
 8. Hantta: Kiitos!

  Annika: Kiitos myös! Näillä väreillä painokohdasta ei tule koppurainen, kyllä sen huomaa, mihin kohtaan on painettu, kun kangasta hipelöi, mutta ei siitä mitään peltiä tule, sellainen mattainen pinta. Oikein hyvät värit, imeytyvät kankaaseen (ei tullut kuitenkaan kankaan läpi), eikä jää vain pintaan koppuraiseksi maalikerrokseksi. En tosin ole kokeillut nyt montaa värikerrosta ja peittoväreistä en muista... PS. Emotuotannolla on myös pastaa, jolla voi painaa muovisille pinnoille ja pinnoitusainetta, jolla voi tehdä vaikka kosteutta pitävän takin tai pöytäliinan, olivat vaan nyt loppu...

  VastaaPoista
 9. Ihana paita! Munkin täytynee tilata noita..sun täytyy vaan taas opastaa, mitä kaikkea mä tarvin..

  VastaaPoista
 10. Kiitos Myrmeli! Jos Emon värejä meinaat, tarvitset painoemulsiota ja pigmenttejä sekä peittopastaa, jos haluat peittäviä värejä tummille kankaille. Tai vaihtoehtoisesti valmiita värejä. Riippuu innostuksesta, kumpia kannattaa hankkia, pigmenteillä pelaaminen tulee halvemmaksi, mut jos meinaa painaa kankaan tai pari, kannattaa ostaa valmiita värejä. Sitten tarvitaan vaikkapa piirtoheitinkalvoja tai kontaktimuovia ja vähän superlonia tai sellaisia valmiita "töpöttimiä". Näillä pääsee alkuun ja hyvin pitkälle. Seulapainannassa tarvitaankin sitten jo suurempi arsenaali kaikkea kallista lisää, vaikka seula onkin ihan hyvä apuväline sabluunalla tehtäessä, silloin ei tarvii töpöttää.

  VastaaPoista
 11. NÄtti kirahvi ja minäkin pidän keltaien ja ruskean yhdistelmästä :)

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)