lauantai 20. kesäkuuta 2009

Valmista

Se valmistui, ensimmäinen oikea pitsineuleeni. Olen pettynyt ja minua hieman harmittaa...

Yritin oikein tehdä kaikki sääntöjen mukaan, kerrankin, jopa sen, minkä aina hyppään yli. Levittelin siis palaset lattialle ja kostutin ja jätin yön yli kuivumaan.

Koska tavallinen sumutinpulloni oli hukassa ja lopulta täynnä jonkin sortin myrkkyä, otin sumutukseen vähän järeämmät aseet. Oletteko kokeilleet? Kamalan kätevää ja nopeaa. Siis jos joku ei tiedä tai tunnista, tämä on sellainen painepullo, johon pumpataan ensin painetta ja painetaan napista, niin pullo suihkuttaa veden tasaisesti ilman renkkaamista. Jatkossakin aion kastella neuleeni, se näyttää tekevän ihmeitä ja käytää nimenomaan tätä pulloa. (Toimii kukkien kastelussakin, orkideojani varten tämä onkin alunperin hankittu.)

Ja tässä se sitten on valmiina. Liian isot hihat sanon minä! Löpät... Mitähän tälle tekisi? Hihat on ihan ohjeen mukaan, tuollaiset niistä sitten näyttää tulevan tässä koossa.

Malli: Novitan viimeisimmästä lehdestä, malli 41, lyhythihainen pitsijakku
Puikot: Dropsin pyöröt (terävä, pitkä kärki), koko 4
Lanka: Novita Tennessee, menekki alta 400g, vaikka pidensinkin jakkua

Parasta tässä on, että nyt pääsen tekemään jotain uutta!

8 kommenttia:

 1. Ihan kivallehan tuo ainakin kuvassa näyttää! Lörpöttääkö ne livenä pahastikin?

  Mä en ole ikinä kastellut osia, kun olen kasannut. Ilmeisesti siinä on joku taika. Pitäisikö kokeilla???

  Mitäs sä nyt aloit sitten tehdä?

  VastaaPoista
 2. Kyllä ne hihat mun mielestä lörpöttää luonnossa pahasti, kerrankin kuvasssa joku näyttää paremmalle :)

  Tämä on itseasiassa toinen neule, jonka olen kastellut. Toimii! Suosittelen ja aion itsekin jatkossa harrataa tätä. Ei se kai sitten turhaan lue niissä ohjeissa.

  Puikoille pääsi jo aiemmin mainitsemani Revontuli-huivi. Ehkäpä bloggaan sen alun näytille...

  VastaaPoista
 3. Vähän lörpöttää,
  mutta haittaako tuo?!
  Kivan näköinen, mun pitäis tehä tytölle samantapainen, kesämekkojen pääällä pidettäväksi...

  VastaaPoista
 4. Niinu: En ole vielä päättänyt, että haittaako.:) Kun sitä Novitan lehteä katsoo tarkemmin, ei siinäkään hihat tiukat ole. Silti harkitsen sen toisenkin jakun neulomista samaisesta lehdestä, siinä ei ole varsinaisia hihoja...

  Mitähän pesukone tekisi tuolle?

  VastaaPoista
 5. Kaunis malli! Minä olen hyvin vähän kutonut mitään - yksi vihreä neule pitsineule melkein valmiiks ja oli kamala mun päällä ja purin sen.... Mutta, kastelemisesta mieleen, että äitini, joka on todella kova kutomaan ja virkkaamaan kastelee kaikki työnsä kun saa valmiiksi. Ja asettelee ne "paikoilleen".

  VastaaPoista
 6. Eliisa: Minä olen niin huono purkamaan, en tuotakaan pura, menkööt sitten vaikka kotikäytössä. Ja kyllä tuolla kastelemisella joku taika on. Pitää alkaa harrastamaan.

  VastaaPoista
 7. Kivalta näyttää mielestäni noinkin mutta jos hihat sua häiritsevät niin mitä, jos hihansuihin sopivan matkan päähän alareunasta pujottaisi vaikka punaiset satiininauhat. Kiristäisi niillä hihansuita hieman pussille ja rusetti somisteeksi :).

  Itsekin olen vuoden verran kaikki neulomukseni kastellut ennen pingotusta - reilusti vain allas täyteen vettä ja sinne. Vinkin luin jostain blogista taannoin. Aluksi vähän hirvitti mutta olen todennut muotoilun alustalle olevan paljon helpompaa tämän jälkeen ja kappaleiden pingoittuvan hyvin.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Helinä, taidankin kokeilla ideaasi, kuulostaa vallan hyvälle! Katsotaan, josko näyttäisi paremmalle...

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)