keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Mytty

Neulebolerostani puuttuvat vielä hihat. Olen nyt urakalla kutonut. Suorastaan pakottanut itseni kutomaan, sillä kaiken uuden aloittaminen kiehtoisi enemmän. Mutta jos annan periksi, tämä jää kesken tai ei valmistu ainakaan täksi kesäksi, eikä malli ole oikein käytännöllinen talvella.

Tyttö "auttoi" boleromytyn kanssa. Mytty lenteli ja kastui kuolasta, kun neiti maisteli lankaa. Pienestä on käsityönsiemen lapseen istutettava.


Kirpparilta löysin tänään vanhan, Suuri Käsityökerho -lehden, vuodelta 1978. Paljon siinä oli kaikkea kamalaa, kuten nahkaiset lappuhaalarit lapsille, mutta myös aivan ihanat pitsiset polvisukat, hauskoja tyynyjä supersuloiset virkatut mekot tytölle. Nuo polvisukat ja mekon aion toteuttaa. Muutama muukin hauska idea tarttui lehdestä. Eipä olisi uskonut, että noin vanha lehti on vielä ajankohtainen. (Niin haluaisin laittaa teille kuvat noista malleista, mutta ei taida olla sallittua, jos joku tietää paremmin, kertokaa!)

2 kommenttia:

  1. Joskus kirppikseltä voi tehdä ihan kivojakin löytöjä! Jotenkin ei osaa edes katsoa noita lehtiä, vaikka niissä voisi olla paljonkin juuri nyt trendikkäitä malleja!

    Neule näyttää tosi kivalle. Oliko vaikea tehdä?

    VastaaPoista
  2. Niinpä Myrmeli. Tätäkin selasin ihan vahingossa, huvikseni ja paljon kivaa löytyi! Monasti katselen vanhoja lehtiä myös askartelukäyttöön, tosin yhtäkään en ole vielä raskinnut leikata, jospa pelaankin kopioilla...

    Neule on helppo tehdä. Mallikerran on muistanut jo kauan ulkoa ja on helppo katsoa, mihin kohdin on jäänyt mallissa ilman, että jatkuvasti merkkaa. Hyvä harjoitustyö!

    VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)