torstai 4. kesäkuuta 2009

Rästihommia

Mikä siinä on, että välillä jotkut hommat vaan jää kesken, kun innostus loppuu? Neulekassissa odottaa kaulahuivi, joka taitaa saada purkutuomion ja melkein valmis kämmekäs, jopa toinen on jo neulottu, ei vaatisi paljon, mutta ei kiinnosta. Ompelupöydällä on vielä yksi aikoja sitten leikattu taskuvaippa (joka ei kohta mahdu enää) sekä plyyshitakki ja tunika neidille (molemmat taitavat olla jo pieniä). Ja pari vaatetta odottaa korjausta. Mieli tekisi vaan toteuttaa uusia ideoita.

Tänään otin itseäni niskasta vähän kiinni ja ompelin viikkoja sitten leikatut sisävaipat (Cuddle Bunsin kaava) valmiiksi ja nepitin ne. Oikeasti ompelin kaksi jo eilen. Muutama muukin tuotos on saanut vihdoista viimein nepit. Näitä vaippoja on nähty ennenkin tässä blogissa, mutta tässä nyt kuitenkin vielä kuva. (Päälinen kirpparilöytö-collegea, sisäpinta valkoista joustofroteeta Eurokankaasta, sisällä bambua, joustofroteeta ja collegea, nepit KAM)


Eilen sain kontaktin myös saumuriini. Säädöt ovat vihdoin oikein ja jälki juuri prikulleen. Nyt puhumme samaa kieltä ja pidän koneestani. Vaippojen reunoista tuli niin hyvät! Tähän asti olen välillä jopa harmitellut kallista ostostani. Vanha, äidiltä lainassa ollut kone teki hyvää jälkeä, mutta sen kanssa meni koko tytön päiväuniaika langoittaessa ja ompelushommat eivät edistyneet, kone oli myös nirso lankojen suhteen ja katkoi niitä jatkuvasti. Tämän kanssa on mennyt aikaa säätöjä ja vermeitä tutkiessa ja tikki ei ole aina ollut kohdillaan. Tässä vaiheessa tarvitsisin ehkä koneen, jossa ei ole mitään säätömahdollisuuksia, ja kone toimii kuin unelma kaikilla materiaaleilla. Mut ehkäpä tuo on ihan hyvä, varsinkin sitten, kun opin hyödyntämään kaikkia sen ominaisuuksia.

Mainitsin, että otin tänään itseäni vähän niskasta kiinni. Pakko oli ommella yksi uusi kauppakassi, niitä kun ei voi olla koskaan liikaa, aina kassit unohtuvat kotiin tai ovat väärässä autossa. Kangas (sellaista tukevaa, paksua, puuvillaista, en muista millään kankaan nimeä) on ostettu pari viikkoa sitten Eurokankaasta, palalaarista, halpaa oli. Kangasta on minulla vielä vaikka toiseen samanmoiseen ja pikkukassiinkin.


Tänään oli myös hyvä postipäivä. Iinulta saapui tilaamani kaavat. Ja myös Suuri Käsityölehti kopsahti postilaatikkoon. Suuressa Käsityölehdessä oli montakin juttua, jotka houkuttaisivat kokeilemaan mm. ruskea pitkä salsahame. Iinun kaavoista leikkasin itselleni heti Römö-hameen. En vaan taida ehtiä ommella sitä huomenna tai edes koko viikonloppuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)