torstai 22. lokakuuta 2009

Löylyä lissää, löylyä lissää...

Tänään iski ompelukärpänen kunnolla. Ja kyllä olikin mukavaa pitkästä aikaa, ei meinannu malttaa lopettaa ollenkaan. Suorastaan ihanaa taas onnistua! (Olen purkanut kuudetta kertaa villahaalarin lahjetta, viimeksi tein jopa lahkeen valmiiksi ja sitten purin kokonaan - okei, se on ihan vauvakoossa, mutta palmikkoneuletta kuitenkin...)

Typy alkaa olla sen kokoinen, että nuo vauvapyyhkeet ovat jo hieman epäkäytännölliset. Ja tarviihan sitä nyt lapsella muutenkin olla saunatakki. Nyt on meidänkin neidillä.

Kaava Suuresta Käsityölehdestä 11-12/2004 (aamutakki), kokona 86 cm. Kaavassa oli koot 80 ja 92, joten piirsin sitten tuon välikoon ja iso on, kuten näkyy, menee takuulla pitkään, jos ei pesussa kauheasti kutistu. Hihat on taitettu kahteen kertaan. (Normaalisti neiti käyttää 80 cm vaatteita.)

Kankaat hain tänään Eurokankaasta ja heti piti tarttua hommiin. Kankaan väri ei alkuun ollut ittelle mieluinen, kun olisin hakenut pinkkä, mutta ihan kiva tästä tuli silti, värikään ei ole enää paha.

Takki on siis ihan perusfroteeta, hupun halusin väkisin vuorittaa vaaleamman keltaisella vohvelikankaalla, josta on sitten taskuun aplikoitu myös tuo tähti. Tiedän kyllä, ei saunatakin huppua vuoriteta, mutta halusin takkiin jotain erikoista. Nepparit on KAM:n.


Mukava kaava, mutta lehden ompelujärjestys oli mielestäni vähän hassu. Tykkään tuosta hupun mallista, nuo "korvat" on ihanat.

Takissa ei muuten ole saumaa tai muutakaan jekkua takana, se on vaan tuo kankaan taite, kun en ole takkia (tai kangastakaan) vielä pessyt.

6 kommenttia:

 1. Kiitos, kiitos! Oon siihen kyl tosi tyytyväinen. Itseasiassa taitaa olla luonnossa parempi kuin kuvissa, neiti ei oikein innostunut kuvaamisesta, niin ei saanu kunnon kuvia, eikä iltahämärisä meidän kamerakaan ole yhteistyöhaluinen.

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva ja pirteä :) Hassuja nuo käsityökerhon kaavat. Välillä tuntuu, ettei ne vastaa yhtään kokoaan. 86 cm ei näytä tuolta 80 cm lapsen päällä, tuohan on valtava. Onneksi on käyttökelpoinen sentään ja kokovirheen tähän suuntaan aika onneksi korjaa :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Mari ja Maria!
  Käsityökerhon kaavoista ei tosiaan osaa ikinä sanoa, että mitä tulee. Ottobressa taas on se ongelma, että yleesä siinä kaavat ovat aivan liian leveitä meidän tytölle ja lahkeet liian lyhyet, mutta sen osaakin ottaa huomioon leikellessä. Tämä takin suuruus ei onneksi haittaa, tarkoitus olikin tulla pitkäikäinen takki, ei juuri nyt sopiva, mutta tää taitaa kyl mennä viel 92 senttisenäkin ellei pidempäänkin, hihoissa ainakin on mittaa. Onneksi en pidentänyt helmaa 86 senttisen kaavan mukaan, vaan helman mitta on ihan 80 senttisestä kaavasta, kompastuisi lapsi-parka.

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)