tiistai 15. maaliskuuta 2011

Se ompelee sittenkin!

Olen luonteeltani hurahtaja! Kun kiinnostun jostain asiasta, kiinnostun heti täysillä, etsin tietoa ja hankin tarpeita. Hetki sitten oli kotikosmetiikka, mutta se on nyt hetken tauolla, koska kaapit ovat pullollaan saippuaa, aihe kiinnostaa silti yhä. Sitten tulivat helmet ja korut. Niistä muutamat odottavat esittelyä ja pää on täynnä ajatuksia ja ideoita. Siksipä ompelukset ja neulomukset ovat viime aikoina olleet hieman toisella sialla. En ole silti menettänyt kiinnostusta niihin, itse asiassa aika monta projektia on vaiheessa ja näprään niitä yhtä silloin, toista tällöin, kun en osaa keskittyä saamaan yhtä työtä valmiiksi kerrasta.

Jotain oli kuitenkin saatettava loppuunkin asti, sillä tätä tarvitaan käyttöön.


Kaavana on Ottobre Designin Little Dumbo (1/2011). Puku on kokoa 80 ja reiluhko on. Kuopus käyttää koon 80 vaatteita (ja kuten isosiskonsa, on kapeaa sorttia), ja vaikka osa koon 80 käytössä olevista vaatteista ovat jo kohta menossa pieniksi, on tässä puvussa vielä tilaa kasvaa. Hihat ovat pitkät, olivat pitkät ilman resoreitakin, mutta laitoin silti. Ja arvatkaas mitä, puntitkin ovat pitkät! Ne olisivat pitkät ilman resoreitakin. Malli ei ole liian leveä tuollaiselle hyvin hoikalle lapselle, normaalikokoiselle olisi varmaan oikeinkin passeli, joten oikein kelpo kaava. Tykkään tuosta vinosta vetoketjusta (joka on oikeasti ommeltu kiinni ihan hyvin, vaikka kuva antaakin muuta olettaa). (Myös lahkeet ovat saman pituiset!) Näitä voisi tehdä lisääkin, mutta eipä taida olla mahdottomasti tarvetta, tämäkin taitaa mennä vielä koossa 86.

Kangas on Triteksiltä. Se on ostettu jo muutama vuosi sitten. Mulla oli tätä koirakangasta useammassakin värissä, joten ymmärrätte varmaan, että kuosi alkaa tökkiä, mutta tämä kunnon pinkki ja nimenomaan yöppärinä istuu kyllä silmään.

Olisin todella tyytyväinen, jos en olisi (jos saumuri ei olisi) hieman töpeksinyt kauluksen kanssa, nyt olen siis vain tyytyväinen...

5 kommenttia:

 1. Suloinen! Tämä kaava on jotenkin hellyttävä, pitäisi ihan itsekin kokeilla.

  VastaaPoista
 2. Ihana! Ja hyvä että on olemassa muitakin hurahtajia kuin minä... :D

  VastaaPoista
 3. Retu: Kiitos! Tää on kelpo kaava, tykkään niin paljon tuosta vinosta vetskarista, että en laittanut siihen piilovetoketjua, kuten ohjeissa käskettiin. Tahdoin, että vetskari näkyy kunnolla.

  Purnauskis: Kiitos! Tästä tuli hauska kangaskyllääntymisestä huolimatta. :)

  Riika: Kiitos! Juu, minä ainakin hurahdan aina täysillä ja varastoista sen huomaa...

  Sani: Kiitti!

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)