keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Urakkahommissa

Nyt se on löytynyt, Pirpanan päällä hyvin istuva housumalli tai lähinnä kaavat housuihin. Onhan näistä ollut puhetta eri blogeissa, mutta vasta nyt itse tajusin. Voipi tietty johtua siitäkin, että koot alkavat vasta 92:sta, eli olen sivuuttanut kaavan liian isona. Nyt näitä on kuitenkin ommeltu sitten ihan urakalla ja lisää on tiedossa. Kaava Ottobren Saimi lehdestä 1/2009.On Saimia pinkkinä ja oranssina, pitkänä ja lyhyenä, resoreilla ja ilman, koossa 92 ja 98. Tulen tekemään polvihousumallia Saimista veilä (kuten pitkääkin mallia), mutta resoreiden kanssa. Vaipattomalla lapsella malli pelittääkin ilman vyötärön resoria, mutta meidän kestoilijalla saisi vyötärö tulla hieman korkeammalle. Ylemmässä kuvassa koon 86 vaatteita käyttävällä Pirpanalla on koon 92 housut, periaatteessa siis voisi ottaa jo käyttöönkin, kun resorit estävät puntin menemisen kantapään alle. Malli on hieman väljempi oikeasti, neidillä on tuolla leggarit alla. Eli kesällä varsin passelit. Oranssi kangas on joustofroteeta Eurokankaasta (tuossa alla olevassa kuvassa väri on oikeampi) ja pinkki bambujoustofroteeta Myllymuksuilta. On muuten sitten reilusti eroa käsitellä bambujoustista kun vertaa tavalliseen, se on paljon lötkömpää, mutta voisi kuvitella, että myös mukavempaa päällä.

Saldo kaksille päikkäreille on neljät pitkät saimit ja yhdet polvarit. Eli siis supernopeat ommella. Kun samoilla päikkäreillä valmistui myös seuraavan kuvan housuja kolmet ja yhdet Lelle-legginsit.


Nämä joustofroteiset housut on tehty Suuren Käsityölehden 10/2000 kaavalla ja tarkoitettu Lindexiltä ostetun bodyn pariksi. Resori on ostettu Triteksiltä. Joustofrotee samaa, kuin ylemmissä Saimeissa. Tällä mallilla olen ommellut enemmänkin vauvahousuja, nyttenkin valmistui kolmet eri väreissä, mutta kaavasta olen napsaissut vyötäröstä korkeutta jonkin verran pois, muuten näistä tulee todella korkeat.


Ja vielä yhdet Lelle-leginsit. Kaava on Ottobren lehdestä 6/2009.

Saumuri on siis laulanut ja menenpä laulattamaan sitä lisää. Täälläkin, kuten näkyy olevan monella muullakin, on menossa kangasvaraston tuhoamisprojekti. Lisäksi on vähän niinkuin pakkokin ommella housuja varastoon, kun Pirpana tuntuu nyt kasvavan ihan hurjaa vauhtia ja kohta ei välttämättä ehdi ommella. Lisäksi Pirpana on jo siinä iässä tai mitassa, että kauppojen perushousutkin alkavat maksamaan jo aika lailla, kannattaakin ommella itse, varsinkin, kun tällä kaavalla se sujuu niin nopsaan ja helposti, että ihan hävettää...

3 kommenttia:

 1. Tosi kivan näköisiä housuja! Näyttää olevan juuri oikea malli pirpanalle =)

  VastaaPoista
 2. Olepas ollut tuottelias, hienoja housuja pikku neidille. Ehtisinpä itsekin!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Myrmeli! Perushousujahan nämä, mutta hyvä malli. Tekis kyl mieli vähän kikkailla, mut jos ensin opmleis näitä tarpeeks ja sit vasta kokeilis.

  Kiitos Maritta! Näitä on kyllä nopea tehdä, ei vie paljon aikaa, varsinkin kun tekee sarjassa ja samoja värejä kerralla, niin ei tarvi lankoja vaihdella.

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)