sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Bombay-tunika ja vähän muutakin

Laivamatkalle ja matkalle laivaan piti saada jotain tekemistä, jotain helppoa. Mukaan lähti Modan (4/2009) ohje 43 (tytön hupullinen tunika) ja Katian Bombay-lankaa. Helppoa, ei juurikaan aivoja vaativaa ja ennen kaikkea nopeaa.


Lanka: Katia Bombay, kahdessa sävyssä (värit lähempänä todellisuutta alla olevassa kuvassa)
Menekki: hitusta vaille 200g
Koko: 2-vuotiaalle
Puikot: Addin pitsipyöröt, koko 3,5


Malli ja lanka olivat molemmat mukavat kutoa. Mutta sitä ihmettelen, että miksi ihmeessä ohjeet pitää kirjoittaa niin vaikeasti. Hupun neuloin siis ohjeiden vastaisesti, tottakai, en jakanut huppua kahteen osaan, vaan kavensin aina keskellä. Onnistui, olisi voinut soveltaa enemmänkin, koska todellakin inhoan viimeistelyä!

Joku, mikä ei onnistunut, on kaulan aukko, tai siis huppu on ilmeisesti väärin kiinni, oletan nyt, että eteen pitäisi jäädä aukko, koska ei meinaa pimun pää mahtua aukosta läpi hupun kiinnityksen jälkeen. (Ei, lapseni ei ole isopäinen, enemmänkin pään malli on siro.) Uusiks meni kiinnitys ja kun niin huolella tein... Lehdessä kuva oli otettu niin, ettei tuota kaulanaukkoa näe, eikä ohjeissa oltu sen paremmin selitetty. Tunikaan kuuluis myös taskut, jotka on kyllä tunnollisesti neulottu, mutta koska taskut on 8-vuotiaan tunikassa samaa kokoa, on ne aivan liian isot 2-vuotiaan tunikaan, eivät asettuneet nätisti, joten jätin pois. Meneehän tämä näinkin. Mutta olisivat olleet kyllä todella söpöt taskut.

Esittelen tässä samalla vielä neidin kapeat leggarit, koska eivät ansainneet omaa bloggausta, vaikka ovatkin onnistuneimmat ikinä. Samalla kaavalla tehty, kuin pilkullisetkin, eli kopioitu Me&I:n leggareista. Kangas on velouria Kestovaippakaupasta ja pakko sanoa, että eroaa kyllä muista ostamistani veloureista edukseen. Ihanan paksua, ihanan pehmeää pesunkin jälkeen ja juuri sopivan joustavaa. Tykkään!Kuvasta näkee, ettei paljon haittaa, vaikka lahkeet onkin liian pitkät. (Koko on 86/92 ja normaalisi käytössä on 80.) Malli menee tosi pitkään! Väri on ylemmässä kuvassa oikea, eli todella tumma ruskea.

En muista kenen blogista bongasin idean, mutta olen nyt ommellut joustavia kankaita kenno-ompeleella. Pelittää minulla paremmin, kuin kaksoisneula. Eikä ole ollenkaan hullumman näköistä, vaikka joskus niin luulinkin. Kuvissa ommel näkyy jostain syystä paljon enemmän kuin luonnossa, ei siihen oikeasti kiinnitä huomiota.

2 kommenttia:

  1. Ihana tunika ja tosi nopeasti sait valmiiksi! Laivassa oli kuitenkin ihan alkutekijoissä;) Voisin ottaa tuon ohjeen, sitä mulla ei ollutkaan.

    ja leggaritkin on tosi ihanat=) Malli on aivan loistava!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Myrmeli! Tämä oli tosiaan todella nopea tehdä ja kivan näköinen. Ajattelin, että ehkä jostain toisestakin puuvillalangasta voisi väsätä pienillä hihoilla ;)

    VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)