maanantai 25. helmikuuta 2013

Putkisukat

Pitihän se kokeilla, kun väittävät, että nämä pysyvät oikeasti jalassa.


Tällaiset putkisukat nypräsin ja rakastuin tuohon sukkiin tulevaan vinoraitaan. Miksi en ole aiemmin kokeillut tehdä näitä?

Koko: hyvin pieni
Lanka: nimetöntä ohutta merinovillaa (vyöte hukassa siis)
Puikot: 2
Langanmenekki: 20g
Silmukoita: 42

Näitä tehtiin oikein tekemällä. Ensin aloitin liian suurilla (2,5) puikoilla ja pääsin ensimmäisen sukan puoliväliin, kunnes tajusin sovittaa näitä, ja totesin, että liian harvaa tulee. Purin, ja meinasin, että jos sitten kuitenkin junasukat. Mutta pitäydyin kuitenkin lopulta alkuperäisessä suunnitelmassa.

Nyt haluan itselleni kaksiväriset vinoraitasukat, tai pipon, tai lapsille edes jotain vinoraidallista. Karmea vinoraitainspiraatio päällänsä just nyt!

4 kommenttia:

 1. Ihanat sukat,mieki aion kokeilla nuita!
  Mistä otit ohjeen niihin? Ajattelin kokeilla seitsemän veljestä langasta tai puuvillalangasta tehdä.
  T. Pipsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Näihin on vissiin jossain Novitan lehdessä ohje. Laskin tälle langalle itse nuo silmukkamäärät. Kolme oikein, kolme nurin on neulottu, toimii vahvemmalla langalla aikuistenkin sukissa. Joka komannen kerroksen jälkeen siirretään silmukoita (tai siis kuviota) yksi eteenpäin tai taaksepäin (eli missä olisi oikea silmukka, tuleekin nurja). Tai miten haluaa, voi sitä kuviota siirtää joka kolmannella tai joka viidenneläkin, jos tykkää.

   Poista
 2. Kiitos ohjeesta! Kuulostaa ihan simppeliltä neuloo ne. Eiköhän ohjeen jostain löydä, mut luulen että neuvoillasi voin kokeilla tekemistä ilman ohjettakin :) ..ja vinoraitainspiraatio leviää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä pelkästään kuulosta, vaan nämä on oikeasti simppelit tehdä. Laskee vaan tiheyden mukaan, että paljonko silmukoita tarvii ja sitten vaan neuloo. :) Kärjen päättelee sitten oman makunsa mukaan, mä päättelen niin, että joka toisen puikon alussa ja joka toisen lopussa. Mutta jos lanka on paksua, niin kovin pieniä sukkia ei kannata tehdä, tai ainakin mun mielestä nää on kivemman näköiset, kun on tälleen enemmän raitoja. Siitäkin syystä valitsin näin kamalan ohuen langan. :)

   Poista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)