tiistai 16. maaliskuuta 2010

Sydäntakki

Tässä tämä nyt on. Syy siihen, miksi Pirpana ei eilen suostunut sovittamaan neuletakkiaan. Ja syy siihen, miksi viime aikoina on kulunut paljon suklaata ja valmistunut ei mitään.


Välikausitakki Pirpanalle Suuren Käsityölehden  3/2006 kaavaa muokaten.

Koneeni ei suostunut ompelemaan napinläpiä tälle kankaalle, siksipä huppuun onkin laitettu kumppari, eikä nyöriä, samoin helmasta jätin nyörin pois ja laitoin sivuihin pätkät kuminauhaa. Huppukin tuli kiinnitetyksi hieman eri tavalla (ja ommeltua ja leikattuakin kahteen kertaan) ja siinä on edessä nepparisuljenta.Alkuperäisessä kaavassa oli nappilista, napit korvasin vetoketjulla. Että voi olla vaikeeta täsmätä tuollaista sydäntä kohdilleen. Jep, heittoa tuli, muttei sitä tuolleen nopsaan katsottuna huomaa, kun takki on päällä. Hihansuihin lisäsin myös resorit, näkyvät, kun takki on henkarissa, muttei silloin kun takki on päällä. Tarkoitus olisi estää tuulta.


Ryppyinen se on, mutta silitäpäs tuollaista vedenpitävää ulkoilukangasta. Lirpakkeet sydämen sivuilla on heijastinnauhaa, samaa löytyy lirpake myös hupusta.

Oikeastaan aika hauska, mutta tuolleen pihatakiksi ja harjoituskappaleeksi aivan liikaa vaivaa ja mietintää ja purkamista. Mutta jotenkin tekee mieli tehdä toinenkin...

Niin ja kaikki kankaat sekä vetoketju on ostettu Eurokankaasta. nepparit KAM:n muovisia, sitä pienempää kokoa.

Vinkatkaa, jos tiedätte koossa 86 tai 92 kivan ja simppelin ulkohousukaavan!

10 kommenttia:

 1. Mun suosikki on ottobren eskimohousukaava, mutta arvaas nyt en tiedä missä lehdessä se on...siinä on kivat leikkaukset mihin upottaa tereet.
  Kiva takki, on ollut hommaa, sen heti näkee!

  VastaaPoista
 2. Kaunis takki! Tuo sydän on ihana! Minusta ainakin tuntuu, että ommellessa mikään ei mene niinkuin suunnittelee, kyllä aina löytyy jokin kohta mikä vastustaa... Kait sitä pitää vain harjoitella lisää...

  VastaaPoista
 3. Kiitos Riikka, tarvinnee tutkia, missä lehdessä tuo kaava on ollut ja millainen on. Helppo tuo takki olisi ollut, jos ei olisi lähtenyt soveltamaan joka kohdassa,kun sitten joutui miettimään, että miten ihmeessä ideansa saisi toteutettua, kun eihän lehden ompeluohjeista ollut enää mitään iloa.

  Kiitos Anis ja Hiipu!

  Kiitos Heidi! Jep, kangas tässä takissa lähti heti tökkimään, kun on vedenkestävää ja nihkeää juuri siltä puolelta, mistä pitisi ommella. Ja sitten kun tällainen aloitteleva ompelija soveltaa, niin ei koskaan voi päästä liian helpolla ;) Mutta harjoittelu kai tekee paremmaksi...

  VastaaPoista
 4. Nätti takki! Muutenkin oli kivoja ompeluksia sitten viime käynnin tullut monta. :)

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)