maanantai 6. syyskuuta 2010

Ei pöllömpiä lapasia...

No siis tätä pöllöähän oli ihan pakko kokeilla. Olen tätä ihastellut monasti eri ohjeissa, mutta nyt taas se muistui mieleen PaaPiin bloggauksen johdosta.



Pöllökuviolla tuli Pirpanalle hitusen edellisiä isommat tumput ja viime joulun lahjavillasukkien jämälangoista lahjatumput pienelle pojalle. Lanka riitti juuri ja juuri, ei jäänyt kuin päättelylangat yli. Pöllötumppulankakin meni aika hilkulle, yli jäi reilun metrin pätkä lankaa, onneksi purin, enkä tehnytkään tumpuista niin isoja, kuin aluksi meinasin... (Tuo punainen on epäkiitollinen väri kuvata, pöllö ei näy kovin selkeästi ja väri on taas liian punainen...) Tumpun hassu muoto johtuu kuvausteknisistä syistä sen sisään sullotusta peltirasiasta...

Lankaa kului 61g. Kahden kerän loput tuli tuhottua ja mieli on hyvä. Mieli halajaa lisää pöllöjä!

Ai niin, ja saan taas tunnustuksen. Kiitos San! En nyt kuitenkaan uudelleen kerro totuuksia itsestäni, ehkä ne kertaalleen riittävät...


6 kommenttia:

  1. Nuo pöllötumput on kyllä ihanat! Saisikohan sitä itsekin aikaiseksi...

    VastaaPoista
  2. Kiitos LauraK. Siitä vaan neulomaan, lastenkoossa ei nokka kauaa tuhise, kun ovat valmiina....

    VastaaPoista
  3. Ihanat pöllölapaset! Voi, kukahan mulle opettaisi tuon peukalon teon?!? Nimittäin ala-asteella kudotut lapaset ovat vieläkin ilman peukaloa ;) Kerran eräältä henkilöltä kysyin apua, sain vastauksen että kaikkihan nyt peukalon osaa kutoa! Mutta kun ei osaa niin ei osaa! Noh, jospa yrittäisin opetella että saisin lapsille pöllölapaset tehtyä!

    VastaaPoista
  4. Kiitos -pm-! Peukalon teko? Mikäs siinä kiikastaa? Sulla on varmaan niissä tumpuissa päättelemättömiä silmukoita siinä peukalon kohdalla, ne vaan puikoille ja sitten poimitaan tumpusta pari lisää ja suljettuna neuleena neulotaan, kunnes sitten kavennetaan ja se on siinä, peukku. Laita kuva keskeneräisistä tumpuista sun blogiin, niin voin kukrkata, että millailnen keskeneräinen peukku siinä on, että päteekö tuo ohje yhtään... :)

    VastaaPoista
  5. Aivan ihanat nämä rasat!! Itsekin kävin ohjeen hakemassa, mutta taitaa jäädä siihen, nimittäin hämmennyin niin etten osaakaan tätä neuleslangia englanniksi! =) Kysyisinkin siis, että onko teillä joku sivusto missä käytte suomentamassa ohjeita vai oletteko vain niin "itseoppineita"?

    -Hanna-

    VastaaPoista
  6. Kiitos Hanna! Tuon pöllöpalmikon ohje oli jossain viimeisimmistä Modista suomeksi... Englanninkielisiä ohjeita luen ihan sanaston kanssa, yhden tulostelin Marjutin neuleista: http://www.katajala.net/marjut/neuleet/sanasto.shtml
    Tuolla on linkit muutaman muuhunkin sanastoon. Ja sitten aikansa neulottuaan ne oppiikin, eikä tarvitse joka sanaa sanastoista tarkistaa.

    VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)