perjantai 17. syyskuuta 2010

Ostettu, saatu ja tehty

Joskus minäkin olen oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Tällä kertaa olin netissä ja sain Eliisalta ihanaa Taitoon kangasta (kuvassa vasemmalla). Mulla oli selkeä visio, mitä kankaasta teen, mutta nytpä en raaski tuota leikata. Muhittelen vielä päässäni sopivaa ideaa kankaalle. Mutta suurkiitos Eliisa, kangas on aivan ihanaa!


Kuvan oikeassa reunassa on ostoksiani. Tampereen Lielahteen avattiin uusi Eurokangas ja Lankamaailma, ja olihan sinne avajaisviikonloppuna mentävä. Eurokankaasta mukaan tarttui pehmoista, ohutta ja superjoustavaa mustavalkoista pallotrikoota sekä palakankaista todella laadukkaan tuntuista ja oikean vahvuista pinkkiä ulkoilukangasta, josta Pirpana saa haalarin ensi syksyksi tai talveksi (sitä muuten jäi sinne vielä minun jälkeeni varmaan parisen metriä). Pilkullista tylliä oli aivan pakko ostaa johonkin prinsesaunelmaan, kun metrihinta oli vain euron. Lankamaailma sen sijaan oli pettymys, ostin vain Pirpanalle villasukkalankaa ja yhtä joululahjaa varten superwash merinoa, siinä kaikki. Jäin kaipaamaan niitä lankaihanuuksia, joita ei vain voi ohittaa. Myyjä tosin kertoi, että lisää lankoja olisi tulossa.

Lohikäärmepaidan jämäkankaasta ompelin trikoopipon kevääksi. Alareunan taitoin sisälle ja ompelin uuden koneeni ehkä mielenkiintoisimmalla tikillä, kaksoisoverlockilla. Vanhassa koneessani moista ei ollut ja tämä näyttää jo melkein teollisuuden vastaavalta ompeleelta, joten luulen tulevani tätä käyttämään paljonkin tehosteena kaksoisneulalla ompelun sijasta, sillä myös vaatteen sisäpuolesta tulee tällä todella siisti.


2 kommenttia:

  1. Olen tainnut hypistellä tuota pilkkutrikoota myös. Tosin vielä en ole ostanut koska kangaskaappiin ei yksinkertaisesti mahdu yhtään mitään... Ihana pipo. Hauskan näköinen tuo ommel. Mikä kone sulla on?

    VastaaPoista
  2. Kiitos NorppaStiiina! Tuo kangas oli niin hyvän tuntuista, etten malttanut jättää ostamatta, vaikka ompelematta onkin vaikka kuinka paljon kangasta. Tuo ommel on kyllä aika kiva. "Uusi" koneeni on siis mulle uusi, mutta käytetty Husqvarnan Lily 530. Pohdin pitkään tuon ja uuden koneen välillä, mutta päädyin sitten tuohon, koska ompeleita oli enemmän. Ja tuolla on 6kk vaihto-oikeus, jos ei sitten miellytäkään, nini voi vaihtaa uuteen.

    VastaaPoista

Ilahduta päivääni jätämällä merkki käynnistäsi. :)